Η κορυφή της βαθμολογίας είναι και πάλι ερυθρόλευκη! Ο Ολυμπιακός με τη βοήθεια των οπαδών του επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου στο Καραϊσκάκη, για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, έκανε το «6 στα 6» στο γήπεδό του και επέστρεψε και πάλι στην πρώτη θέση και στο +2 από τον ΠΑΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, άσκησαν ασφυκτική πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και σκόραραν δύο φορές στο β’ ημίχρονο με τους Ποντένσε (60’) και Σουντανί (62’). Στο 67’ οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά δεν ανησύχησαν καθόλου. Διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και πέτυχαν την 8η νίκη τους σε 10 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα

Με αυτό το τρίποντο ο Ολυμπιακός έφτασε τους 26 βαθμούς και πηγαίνει στη διακοπή του πρωταθλήματος, στο +2 από τον ΠΑΟΚ (24 β.). Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αγωνίζεται στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο (23/11).

Επιστροφή στο 4-4-2

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά τα παιχνίδια με ΑΕΚ, Ξάνθη και Μπάγερν επέστρεψε στο 4-4-2. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος προπονητής των Πειραιωτών ξεκίνησε την ομάδα του με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε και Μασούρα στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τους Σουντανί-Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Πίεση από την αρχή

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης τον Ατρόμητο στα καρέ του. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πίεσαν και στο 9’ έκαναν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα. Ο Μπουχαλάκης είδε την κίνηση του Τσιμίκα, του πέρασε την κάθετη πάσα, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Μέγιερι, σούταρε, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε. Σε μια φάση, βέβαια, στην οποία ο Ελ Αραμπί ήταν στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Τσιμίκας προτίμησε να τελειώσει ο ίδιος τη φάση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ατρόμητος απείλησε τον Σα με τον Γαρουφαλιά. Ο Γκάλο εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι από δεξιά, ο μέσος του Ατρομήτου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Μετά την ευκαιρία του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Πίεζε, είχε την μπάλα όλη την ώρα γύρω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, κέρδιζε κόρνερ, φάουλ στα πέριξ της μεγάλης περιοχής, αλλά τα χάλαγε στην τελική προσπάθεια. Το ημίωρο μάλιστα ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν κατοχή στο 72%!

Αγγιξε το γκολ

Στο 36’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ με τον Αβραάμ! Οι Πειραιώτες εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει, η μπάλα κόντραρε, έμεινε στο σημείο του πέναλτι, ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Μέγιερι απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Διπλό «χτύπημα» από Ποντένσε και Σουντανί

Χαμηλό τέμπο υπήρχε και στα πρώτα 10 λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι την κατοχή της μπάλας μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μέγιερι. Στο 56’ ο Μαρτίνς θέλοντας να τονίσει την ομάδα του προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Λοβέρα αντί του Μασούρα. Οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεσή τους και στο 60’ βρήκαν το γκολ που έψαχναν με τον Ποντένσε.

Ο Μπουχαλάκης είδε την κίνηση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού στο ύψος της μεγάλης περιοχής, του έκανε την κάθετη πάσα, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γούτα και κατέληξε στο βάθος της εστίας τους Μέγιερι για το 1-0. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Σουντανί! Ο Ελ Αραμπί βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, έκανε το γύρισμα στον Σουντανί και αυτός με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μέγιερι για το 2-0.

Εμεινε με 10, αλλά δεν ανησύχησε

Στο 64’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 3-0, αλλά ο Σουντανί στάθηκε άτυχος. Ο Τσιμίκας γύρισε στον Σουντανί, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Τσιμίκα. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες.

Ο Σκουλάς έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο σε μαρκάρισμα πάνω στον Νταβιώτη, σε μία φάση, βέβαια, στην οποία ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου έχει κάνει επιθετικό φάουλ. Ο ρέφερι απέβαλε τον σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, παρότι η φάση εξετάστηκε και από το VAR, στο οποίο ήταν οι Σιδηρόπουλος και Κουρομπύλια.

Ο Μαρτίνς στο 70’ έβαλε τον Μεριά αντί του Ελ Αραμπί, ενώ από την άλλη ο Αναστασίου προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τους Νάτσο και Ενσικουλού αντί των Νταβιώτη και Ταλόχα. Στο 81’ ο Πορτογάλος τεχνικός «φρέσκαρε» την επίθεσή του με τον Γκερέρο αντί του Σουντανί, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Αναστασίου έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Ρόσα αντί του Μανούσου. Ο Ολυμπιακός παρότι έπαιζε με 10 παίκτες δεν έχασε στιγμή τον έλεγχο του αγώνα, παρέμεινε σοβαρός και στο τέλος πήρε τη νίκη.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ του Ολυμπιακού στο 60’ και στο 62’ τελείωσαν ουσιαστικά το παιχνίδι. Οι Ερυθρόλευκοι με τους Ποντένσε και Σουντανί έκαναν το 2-0 μέσα σε ελάχιστο χρονικά διάστημα και στη συνέχεια όλα πήραν τον δρόμο τους. Ηταν δύσκολο με την εικόνα που είχε ο αγώνας να καταφέρει να απειλήσει με αξιώσεις ο Ατρόμητος.

Το δεκάρι: Ο Μπουχαλάκης. Ο διεθνής μέσος ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ειχε την πάσα στον Τσιμίκα στο 9’, στην καλύτερη φάση ουσιαστικά του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο. Είχε την ασίστ στο γκολ του Ποντένσε. Ηταν κινητικός, προσπάθησε να γίνει… Βαλμπουενά. Εξαιρετική εμφάνιση από τον μέσο των Πειραιωτών.

Γιατί κόουτς: Ισως έπρεπε ο Πέδρο Μαρτίνς να κάνει νωρίτερα την πρώτη του αλλαγή. Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, για να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα. Παρόλα αυτά αντέδρασε γρήγορα όταν έμεινε με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός, βάζοντας τον Μεριά αντί του Ελ Αραμπί, ενώ στο τέλος έβαλε τον Γκερέρο αντί του Σουντανί για να πιέσει τους σέντερ μπακ του Ατρομήτου.

Στον πάγκο: Η διαιτησία του Σκουλά. Κατάφερε να κάνει ένα γήπεδο να βράζει με τη διαιτησία του. Δεν είναι μόνο η κόκκινη κάρτα στον Αβραάμ, αλλά η εν γένει διαιτησία του. Αφησε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων, δεν έδωσε φάουλ σε μαρκαρίσματα των παικτών του Ατρομήτου έξω από την περιοχή του Μέγιερι.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα – Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε – Ποντένσε, Σουντανί (81′ Γκερέρο), Μασούρας (56’ Λοβέρα) – Ελ Αραμπί (70’ Μεριά)

Ατρόμητος: Μέγερι – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Γαρουφαλιάς, Χαρίσης, Νταβιώτης (70’ Νάτσος) – Γιακουμάκης, Μανούσος (82′ Ρόσα), Ταλόχα (76′ Ενσικουλού)

Πηγή άρθρου: to10.gr