Υπάρχουν ορισμένα σταυροδρόμια, τα οποία φέρνει μπροστά σου, ο αθλητισμός. Σε τέτοιο έχει… μετατραπεί το ΣΕΦ και εκεί στέκεται απόψε ο Ολυμπιακός. Και με την εμφάνισή του, αλλά και με τη νίκη, την οποία θα επιδιώξει να πάρει, απέναντι στη Βαλένθια (ΣΕΦ, 21:30), ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να… διαλέξει τον σωστό δρόμο.

Έχουν γίνει πολλά, σε πολύ μικρό διάστημα, στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Και τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός απόψε οφείλει να τα βάλει όλα στην άκρη και να παίξει ως κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας, όπως είναι, εδώ και χρόνια. Οι αλλαγές, οι οποίες δεδομένα θα έρθουν, άμεσα μάλιστα, μπορούν απόψε να… περιμένουν. Ο Ολυμπιακός απόψε παίζει για να κερδίσει και χρόνο, αλλά και ηρεμία. Και για να μπορέσει να μπει στον σωστό δρόμο, για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός απόψε οφείλει να κάνει το 1-1 και να μην βρεθεί, τόσο νωρίς, με την πλάτη στον τοίχο και… μακριά από στόχους. Σίγουρα, από τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, δεν βγαίνουν τελειωτικά συμπεράσματα, ούτε αποφασίζεται τίποτα. Όμως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι σκληρή, δύσκολη και δεν συγχωρεί λάθη και απώλειες. Ειδικά μέσα στην έδρα σου.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός οφείλει να παίξει για το στάτους του, για την ιστορία του, για τον νυν, αλλά και για τον επόμενο προπονητή του. Πάνω από όλα, όμως, οι Πειραιώτες παίζουν για τον ίδιο τον εαυτό τους και για τον κόσμο, ο οποίος θα είναι δίπλα. Να δώσει δύναμη, ώθηση και βοήθεια. Όλοι μαζί, λοιπόν, ομάδα και κόσμος, βάζουν στην άκρη τα προβλήματα και παίζουν το παιχνίδι, το οποίο γνωρίζουν. Οι μεν στο παρκέ, οι δε στην εξέδρα.



πηγή:gavros.gr