Πριν λίγες ημέρες, ο Γιούργκεν Κλόπ αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής για το 2019 στα βραβεία «The Best» που διοργάνωσε η FiFA, μετά την πολύ καλή σεζόν του με την Λίβερπουλ όπου κατέκτησε το Champions League.

Ο Γερμανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μεταξύ άλλων τόνισε πως έχει γίνει αυτός που είναι λόγω των παικτών του.

«Δεν περίμενα να νιώθω τόσο καλά, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος και πραγματικά υπερήφανος που κέρδισα αυτό το βραβείο. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εμένα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Γιούργκεν Κλοπ έδειχνε να αγωνίζεται για να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της FIFA, κρατώντας στα χέρια του το βραβείο «Τhe Best», ως ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο για το 2019.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιούργκεν Κλοπ:

«Είμαι αυτός που είμαι λόγω των παικτών μου, αλλά ως πρόσωπο, είμαι αυτός που είμαι λόγω της οικογένειάς μου. Και είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτούς. Είναι τα πάντα για εμένα. Σέβομαι πολύ τους δύο αντίπαλους προπονητές. Αυτό που έκανε ο Ποκετίνο το περασμένο έτος ήταν τόσο εξαιρετικό. Πολλές φορές όταν δεν κερδίζεις τίτλο, οι άνθρωποι δεν σε θυμούνται, αλλά ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακός.

Έχει χτίσει την ομάδα του βήμα προς βήμα, διατηρώντας την, ενωμένη. Για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τι μπορώ να πω; Έχει κερδίσει τόσους τίτλους, ο τρόπος που παίζουν οι ομάδες του. Είναι τόσο εξαιρετικός. Είναι ο καλύτερος προπονητής που έχω αντιμετωπίσει. Ήταν τιμή να συναγωνιστώ μαζί τους», τόνισε ο Γερμανός προπονητής, σε συνένετυξή του στην ιστοσελίδα της FIFA.