Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το βραβείο της FIFA για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2019, αφήνοντας πίσω του τους Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα κατέκτησε το βραβείο για πρώτη φορά, καθώς είναι μόλις η τέταρτη φορά που διεξάγεται το γκαλά και διαδέχτηκε τον Λούκα Μόντριτς.

Παρόλα αυτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ψήφοι για τους κορυφαίους παίκτες της FIFA για το 2019, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κερδίζει την προσοχή για τις επιλογές του, αλλά και τον Σέρχιο Ράμος το ίδιο.

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους δεν ψήφισε κανέναν από τους Μέσι και Φαν Ντάικ παρά τις εκπληκτικές σεζόν που πραγματοποίησαν, επιλέγοντας τους Ντε Λιχτ, Μανέ και Ντε Γιονγκ κατά σειρά.

Το ίδιο έκανε και ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος δεν ψήφισε επίσης τον Μέσι και τον Φαν Ντάικ, προτιμώντας τον Μοχάμεντ Σαλάχ, μαζί με τον Εντέν Αζάρ, και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από εκεί και πέρα ο Μέσι αποφάσισε να ψηφίσει τον Ρονάλντο, μαζί με τους Μανέ και Ντε Γιονγκ, ενώ ο Ολλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ ψήφισε μεν τον Μέσι, αλλά όχι και τον Ρονάλντο, επιλέγοντας τους Μανέ και Σαλάχ.

Από την πλευρά των προπονητών αυτοί που δεν επέλεξαν τον Μέσι ήταν ο Φερνάντο Σάντος και ο Τάτα Μαρτίνο, με τον πρώτο να ψηφίζει τους Ρονάλντο, Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ και τον Αργεντινό τους Φαν Ντάικ, Ντε Γιονγκ και Αζάρ. Αντίθετα, ο τεχνικός της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, επέλεξε τους Μέσι, Μπαπέ και Μανέ, αποφασίζοντας να μη δώσει τη ψήφο του στον Ρονάλντο και τον Φαν Ντάικ.