Τι και αν διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του; Ο Λούις Σκόλα κατέρριψε με εμφατικό τρόπο το ρητό του πανδαμάτορα χρόνου και χάρη σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση οδήγησε την Αργεντινή σε μια μεγάλη έκπληξη.

Η ομάδα της Λατινικής Αμερικής κατάφερε να υποτάξει το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, Σερβία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σκόλα (20π., 5ρ.) και Καμπάτσο (18 πόντοι – 12 ασίστ) οι δυο που ενεργοποίησαν τη βόμβα, με τη Σερβία να πληρώνει την έλλειψη… πυροτεχνουργών.

Σκληρή άμυνα, πολλά τρίποντα και απόλυτη συγκέντρωση ήταν τα κύρια στοιχεία της Αργεντινής, η οποία έλαβε το τελικό χειροκρότημα στην… παράσταση και πέταξε εκτός διοργάνωσης τους Σέρβους, οι οποίοι δεν άκουσαν ποτέ τον… κώδωνα από την Ισπανία.

Πρώτος σκόρερ ο Μπογκντάνοβιτς για την ομάδα του Τζόρτζεβιτς με 21 πόντους, ενώ από κοντά βρέθηκε και ο Μπιέλιτσα (18 π.). Πλέον οι Σέρβοι διεκδικούν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στις θέσεις 6-8, ενώ το σύνολο του Σέρχιο Ερνάντεθ περιμένει τον νικητή του ΗΠΑ -Γαλλία με φόντο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Το ματς

Η Αργεντινή πήρε γρήγορα προβάδισμα μέσα από τρίποντα (12-4, 3′), αλλά η Σερβία κατάφερε να μειώσει (16-12, 6′) από τη γραμμή των βολών (6/8).

Το σύνολο του Σέρχιο Ερνάντεθ «εκτέλεσε» με μεγάλη ευστοχία από τα 6.75 (9/16τρ.) και οι Λαπροβίτολα, Βιλντόζα και Γκαρίνο έβαλαν την ομάδα τους ξανά στο +8 (52-44, 18′), αλλά Μπιέλιτσα και Γιόκιτς μείωσαν στο ημίχρονο (52-49, 20′).

Ο Σκόλα έκανε ότι μπορούσε για να διασφαλίσει τη διαφορά τη ομάδας του, όμως οι Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα έβαλαν ξανά τους Σέρβους στο παιχνίδι, μειώνοντας στον πόντο (68-67, 30′).

Παρόλα αυτά, Καμπάτσο και Σκόλα συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις για την «αλμπισελέστε, ενώ από την αντίπαλη πλευρά ο Μπογκντάνοβιτς ήταν ο μοναδικός που πάλευε. Η διψήφια διαφορά στην τέταρτη περίοδο δεν καλύφθηκε ποτέ, με την Αργεντινή να πανηγυρίζει μια σπουδαία πρόκριση κόντρα στα προγνωστικά.

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 54-49, 68-67, 97-87.
Πηγή:to10.gr