Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε για ένα γκρουπ 35 παικτών που βοήθησαν την Εθνική ομάδα μπάσκετ να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε τη θετική αύρα όλων των Ελλήνων για να επιτευχθεί ο στόχος της διάκρισης στη μεγάλη διοργάνωση.
«Ξέρετε όλοι ότι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια πριν δύο χρόνια σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα γκρουπ 35 παικτών και μετά από δύο χρόνια μπορώ να πω ότι το πρόγραμμα πέτυχε. Όποιο παιδί κλήθηκε, βοήθησε και σήμερα είμαστε όλοι στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε εξαιρετικό γκρουπ και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι και ελπίζουμε να έχουμε και την δική σας θετική αύρα για να πετύχουμε», είπε ο Χαϊδαριώτης προπονητής.
Μερικά λεπτά νωρίτερα ο Γιάννης Μπουρούσης υπογράμμισε την επιθυμία του για να τα καταφέρει η Εθνική στην Κίνα.
«Η δική μου αγωνία είναι να βγει μπροστά η ομάδα και να καταφέρουμε κάτι καλό. Είμαστε εκτός στόχων την τελευταία δεκαετία. Ελπίζω να έχουμε υγεία και να κάνουμε κάτι καλό», είπε ο διεθνής σέντερ που γνωρίζει καλύτερα απ’ τον καθένα τις συνθήκες που θα βρει η Εθνική στην ασιατική χώρα, μιας και παίζει σε αυτή την τελευταία διετία.
Όσο για τον σούπερ σταρ του NBA, η επάνοδος στα γαλανόλευκα του γεννά απίστευτα συναισθήματα.
«Αισθάνομαι υπέροχα, είναι τρομερό το συναίσθημα που μετά από δύο χρόνια θα εκπροσωπήσω και πάλι τη χώρα μου. Είναι σπουδαία υπόθεση που θα έχω και τα αδέρφια μου δίπλα μου, στις προπονήσεις», δήλωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
hellas4-1200x850-e1564658410130