Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στο φινάλε, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull ήταν ο μεγάλος νικητής στο 9ο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, που διεξήχθη στην Αυστρία.

Ο Ολλανδός πιλότος με τη νίκη του αυτή «έσπασε» την κυριαρχία της Mercedes, η οποία μετά από 10 σερί νίκες σε ισάριθμα γκραν πρι (2 πέρυσι και 8 από την έναρξη της σεζόν) δεν κατάφερε να κάνει το 9Χ9 στην τρέχουσα περίοδο, με τον πρωτοπόρο της κατάταξης, Λιούις Χάμιλτον να μένει εκτός βάθρου!

Η σημερινή ήταν η 6η νίκη στην καριέρα του οδηγού της Red Bull. Πίσω από τον Φερστράπεν βρέθηκε ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, που εκκίνησε από την pole position, ενώ στο πόντιουμ των νικητών ανέβηκε και ο Βάλτερι Μπότας (Mercedes).

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε δύο στροφές πριν από το φινάλε του! Στον 69ο γύρο ο Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει τον Λεκλέρκ (ακούμπησε τον τροχό του μονοθέσιου της Ferrari) και να περάσει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού.

Εκπληκτικό αγώνα έκανε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που αν κι εκκίνησε από την τελευταία θέση (9ος) κατάφερε να πάρει την 4η θέση και να αφήσει πίσω του τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας - και κατά πολλούς σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή - Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός, μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αρκετά προβλήματα (αναγκάστηκε ν' αλλάξει και την μπροστινή αεροτομή) και περιορίστηκε στην 5η θέση, ενώ την βαθμολογούμενη 10άδα συμπλήρωσαν οι Νόρις, Γκασλί, Σάινθ, Ράικονεν και Τζιοβινάτσι.