Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του Παναθηναϊκού πρόταξε στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ζήτησε απ’ τον κόσμο να στρατευθεί κάτω απ’ τη σημαία του συλλόγου για να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Μπαρτσελόνα. Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ υπογράμμισε την ανάγκη να επιστρέψει το ποδόσφαιρο στις επιτυχίες, τόνισε πώς η βιωσιμότητα του «τριφυλλιού» εξαρτάται από τον Βοτανικό και αποκάλυψε ότι κάνει πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο για τις μετοχές της ΠΑΕ, που δεσμεύτηκε πώς θα περάσουν στον Ερασιτέχνη.
«Πάμε τώρα στο μέλλον. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα και της Ντόρτμουντ, επιθυμώ ο Παναθηναϊκός να ανήκει στους φιλάθλους του. Όχι σε έναν άνθρωπο, ακόμα και αν λέγεται Γιαννακόπουλος», είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έπειτα απ’ τον απολογισμό της σεζόν στο μπάσκετ με αποθέωση του Ρικ Πιτίνο και εγκώμια για τον Αργύρη Πεδουλάκη.
«Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη δεν θα επιβιώσει. Θα μικραίνει και θα οδηγηθεί στον αφανισμό. Το ποδόσφαιρο είναι χωρίς πρωτάθλημα 9 χρόνια και 5 χωρίς τίτλο. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε επίπεδο και στον Ερασιτέχνη τα περισσότερα τμήματα βρίσκονταν στην Α2.
Δεν κάνω κάλεσμα, αλλά σημαίνω συναγερμό. Το τελευταίο καμπανάκι, πριν από την καταστροφή.
Για να μην επέλθει η καταστροφή και ο αφανισμός του συλλόγου, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ο κόσμος και εγώ. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα πρέπει να γίνουν τα εξής: η Πολιτεία θα πρέπει να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Παναθηναϊκό και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Γίνεται μία πρόταση 20 εκατ. ευρώ στον κ. Αλαφούζο να παραδώσει τις μετοχές του στον Ερασιτέχνη και παράλληλα να αποτελέσει μέλος της ιστορικής αλλαγής του συλλόγου. Παράλληλα, από την πλευρά μου, θα δωρίσω τις μετοχές μου στην ΚΑΕ που κοστίζουν σύμφωνα με λογιστές 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία ανταγωνιστική ομάδα, με τίτλους και διακρίσεις, που δεν ζει το δικό της grexit.
Μια καθαρή από χρέη εταιρεία. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση την 1η Ιουλίου 2020 θα δώσω το μάνατζμεντ για να την τρέξει με βάση τα έξοδα της. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και δεν υπάρχει κανείς άλλος.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι επαρκή κίνητρα για να ενεργοποιηθεί ο κόσμος.
Αν καταφέρουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα ηγούμαι της προσπάθειας αυτής. Μετά το πέρας της περιόδου θα κηρύξω εκλογές. Ο κόσμος θα κρίνει τον πρόεδρο όπως συμβαίνει και στην Μπαρτσελόνα. Ήδη έχει γίνει προεργασία.
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το ποσό των 20 εκατ. ευρώ που έχουμε προβλέψει και είναι άπαξ, είναι ικανό για να βάλει τον Παναθηναϊκό σε άλλη τροχιά. Θέλουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο για να έχει λύση ο Παναθηναϊκός για πάντα. Πρέπει ο κόσμος να είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του και όχι στα λόγια.
Ο κόσμος πρέπει να έχει τη δύναμη να εκλέγει ανθρώπους. Θέλω να καταλάβετε όλοι την κρισιμότητα των ημερών.
Πρέπει να καταλάβουμε την αναγκαιότητα για έναν αυτοδύναμο Παναθηναϊκό. Μόνο έτσι θα γίνει πράξη το πρωταθλητής σε όλα τα σπορ παντοτινέ. Εγώ ανεξάρτητα την έκβαση θα έχω ήσυχη τη συνείδηση γιατί προσπάθησα ώστε να οδηγήσω την ομάδα στην κορυφή. Έκανα πολλές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλο», κατέληξε ο Γιαννακόπουλος στην εισαγωγική τοποθέτησή του.