Μόνο για ένα 10λεπτο παρουσιάστηκε ανταγωνιστική η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Εφήβων απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πρόβα τζενεράλε πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 29 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου. Χωρίς τους Ζώη Καράμπελα, Περικλή Μπαζίνα και Μάνο Χατζηδάκη που έμειναν εκτός αγώνα λόγω γαστρεντερίτιδας, η ελληνική ομάδα έχασε στη δεύτερη περίοδο την επαφή της με το σκορ απέναντι στους Αμερικανούς που έκαναν επίδειξη δύναμης σε άμυνα και επίθεση, όπως μαρτυρά και το σκορ του φιλικού, το οποίο έληξε 58-72 υπέρ των ΗΠΑ (14-16, 25-36, 41-52, 58-72). Η διαφορά, μάλιστα, έφτασε μέχρι και τους 24 πόντους (41-65) στην αρχή της 4ης περιόδου.

Ο Γιάννης Καστρίτης, ωστόσο, θεωρεί πώς η Εθνική βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι «το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, είτε έχουμε κάποια καλά διαστήματα σε ένα παιχνίδι είτε κάποια άσχημα».

Στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εθνική Εφήβων θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20:30) τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με τον νεαρό κόουτς σημασία έχει να επιστρέψουν άμεσα τα τρία παιδιά που αρρώστησαν την Τετάρτη ώστε όλοι μαζί να «παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».