Έπεσαν στην Περιφέρεια Αττικής οι υπογραφές για τη χρηματοδότηση με 20 εκατ. ευρώ του νέου γηπέδου που φτιάχνει η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το ποσό θα εκταμιευθεί σε τρεις δόσεις. Την ΑΕΚ και την κατασκευάστρια εταιρεία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Αλέξης Αλεξίου, ο αντιπρόεδρος, Σταμάτης Παπασταματης και οι Δημήτρης Ανδριόπουλος, Μιχάλης Αναστασόπουλος και Πάνος Παναγιωτίδης από τη Dimand.
«Η ιστορική στιγμή των υπογραφών της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ για το έργο των 20 εκατ. ευρώ στο γήπεδό μας. Ενα ακόμα μεγάλο βήμα πιο κοντά στο μεγάλο μας όνειρο! Μία ακόμα δικαίωση σε μία σκληρή πορεία έξι ετών», έγραψε η ΑΕΚ στα social media.
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα. Χρειάστηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία και αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού σωματείου της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής των τμημάτων. Η Περιφέρεια Αττικής κάνει ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για τη Φιλαδέλφεια, αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό. Για πρώτη φορά μπήκαν καινούργιοι όροι και καινούργιες προϋποθέσεις, όπου οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν.
Μιλάμε για όρους και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα τη διαφάνεια των διαδικασιών, τη νομιμότητα και κυρίως το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Τα τελευταία τέσσερα έτη μιλάμε για 140 έργα, εγκαταστάσεις 217 εκατ. ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, το 10% του τεχνικού προγράμματος ουσιαστικά. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και περήφανη», δήλωσε η Δούρου.
«Για να φτάσουμε έως εδώ υπήρξε ένας άνθρωπος που δεν απογοητεύτηκε ποτέ κόντρα σε ανυπέρβλητα εμπόδια, πολλά εκ των οποίων μπήκαν εκ των έσω! Ισως είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ ξεπέρασε τα πάντα κόντρα σε όλους και σε όλα για να βλέπει σήμερα τα Τείχη της Ιστορίας της να ορθώνονται και πάλι ψηλά και το μεγάλο της όνειρο να υλοποιείται διαψεύδοντας μία ολόκληρη στρατιά από... Κασσάνδρες», έγραψε ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος.