Ατομικά, αλλά και ομαδικά συγχαρητήρια δέχεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από τη στιγμή που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του NBA. «Συγχαρητήρια Γιάννη! Μας έκανες ξανά όλους τους Έλληνες πολύ υπερήφανους με την ανάδειξη σου ως MVP για το 2018-19 στο ΝΒΑ», έγραψε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. «Όλοι οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τον Γιάννη. Και είναι ακόμα η αρχή. Τα καλύτερα έρχονται για σένα», ανέφερε το μήνυμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Για «το καλύτερο παράδειγμα της νοοτροπίας “τολμήστε το όνειρο”», έγραψε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην ανάρτησή της με τα συγχαρητήρια στον Έλληνα φόργουορντ. «Υπερήφανοι και συγκινημένοι για σένα, Γιάννη…», είπαν στον «Greek Freak» οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ.
«Συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του NBA», έδωσαν και από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με τη συμβουλή «ποτέ μην ξεχνάς από που ήρθες», ενώ η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ ανέφερε: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έτυχε της ύψιστης διάκρισης για έναν παίκτη του ΝΒΑ, αφού αναδείχτηκε σήμερα MVP της σεζόν που πέρασε, κάνοντας υπερήφανους όλους εμάς τους Έλληνες για το νέο του κατόρθωμα.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ.Ευάγγελος Γαλατσόπουλος συγχαίρουν τον διεθνή μας φόργουορντ για την επιτυχία του και του εύχονται ακόμη περισσότερες στη συνέχεια της καριέρας του».