Άρχισε η προετοιμασία του Ολυμπιακού και τα πορτογαλικά ΜΜΕ στράφηκαν στον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος παρέμεινε στο τιμόνι της πειραϊκής ομάδας με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της πατρίδας του «A Bola», ο 49χρονος τεχνικός αποθέωσε τους «ερυθρόλευκους» για την απόδοσή τους την προηγούμενη σεζόν με τη φράση «κυριαρχήσαμε με το ποδόσφαιρο που παίξαμε».
Στη συνέχεια ο Μαρτίνς αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό. «Είναι ομάδα με μεγάλο πρεστίζ και πολλούς τίτλους», είπε χαρακτηριστικά
«Παίζει πάντα για να κατακτά το πρωτάθλημα. Αυτός ήταν και ο στόχος μου αλλά δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε βεβαίως ότι η πρώτη χρονιά θα ήταν δύσκολη καθώς υπήρχε ανάγκη να γίνουν ριζικές αλλαγές ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο προφίλ για το μέλλον. Αυτό το πετύχαμε. Είχαμε 21 νέους παίκτες στον σύλλογο και καταφέραμε να χτίσουμε μια ομάδα που ήταν ικανή να παρουσιάσει ποιότητα στο παιχνίδι της. Δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε, αλλά ο κόσμος και η διοίκηση αναγνώρισαν την δουλειά που έγινε. Κυριαρχήσαμε με το ποδόσφαιρο μας στην Ελλάδα. Μια νέα ομάδα αλλά με μεγάλη ποιότητα», πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός.
Ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε και στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού. Χρησιμοποίησε κολακευτικά λόγια για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει η ομάδα του Πειραιά σε όσους εργάζονται στο Ρέντη, ενώ μίλησε και για τα τμήματα υποδομής.
«Ο Ολυμπιακός έχει εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Ακόμα και ο Ροντερίκ (σ.σ. Μιράντα) που έχει περάσει από την Μπενφίκα και ο Ποντένσε που έχει παίξει στην Σπόρτινγκ, αναγνώρισαν την ποιότητα των ακαδημιών του Ολυμπιακού. Είναι καλύτερες από αυτές στην Πορτογαλία. Υπάρχουν λοιπόν οι συνθήκες για να δουλέψεις με όλες τις ανέσεις. Υπάρχουν στην ομάδα και άνθρωποι που έχουν δουλέψει στον Ολυμπιακό με άλλους Πορτογάλους προπονητές, όπως ο Ζαρντίμ, ο Μπέντο, ο Περέιρα και ο Μάρκο Σίλβα», είπε ο Μαρτίνς.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της περσινής σεζόν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να χτίσω μια ομάδα και είχαμε αντίπαλο έναν πολύ δυνατό ΠΑΟΚ. Κάναμε σπουδαία δουλειά η οποία αναγνωρίστηκε από τον κόσμο, τον πρόεδρο αλλά και όσους έβλεπαν το πρωτάθλημα. Επίσης παρουσιάσαμε παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Σισέ, ο Ποντένσε και ο Καμαρά τους οποίους θέλουν μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».