Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ έδωσαν ραντεβού στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, διοργάνωση στην οποία ο Ισπανός από το Μανακόρ μετρά μόνο νίκες απέναντι στον «βασιλιά».

Ο πολυνίκης (11 τίτλοι) του γαλλικού Όπεν, Ναδάλ, έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Κέι Νισικόρι, τον οποίο «διέλυσε» με 6-1, 6-1, 6-3 για να φτάσει στους «τέσσερις», ενώ με βάση την κατάσταση που δείχνει πως βρίσκεται, είναι φαβορί και για το φετινό τίτλο.

Ο αγώνας είχε διακοπεί για λίγη ώρα στις αρχές του τρίτου σετ, καθώς υπήρχε πρόβλεψη για βροχή που δεν επαληθεύτηκε. Η προσωρινή διακοπή έδωσε «ανάσες» στον Ιάπωνα, που μείωσε σε 3-5 αλλά ως εκεί.

Ο Φέντερερ νίκησε σε τέσσερα σετ (7-6, 4-6, 7-6, 6-4) τον συμπατριώτη του Σταν Βαβρίνκα, κι εκτός από τον ίδιο πανηγύρισε και ο... Φάμπιο Φονίνι, καθώς ο Ιταλός, μετά την ήττα του Βαβρίνκα, θα βρεθεί από την προσεχή Δευτέρα στις 10 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Μια διάκριση την οποία το ιταλικό τένις αγνοοούσε για 41 χρόνια και την είχε πετύχει ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής της Ιταλίας, Κοράντο Μπαρατσούτι!

Ο Φέντερερ, 37 ετών και 9 μηνών σήμερα, έγινε έτσι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά τον Τζίμι Κόνορς που το είχε καταφέρει σε ηλικία 39 ετών, το 1991.

Ο Ναδάλ αποτελεί «κακό δαίμονα» για τον Φέντερερ στο Ρολάν Γκαρός, όπου θα συναντηθούν ξανά μετά τον τελικό του 2011. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε, αφού ο Ισπανός έχει νικήσει τον αντίπαλό του και τις 5 φορές που τέθηκαν αντιμέτωποι στο Παρίσι.