Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο αθλητικός σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης, ζητώντας να ακυρωθεί, ως μη νόμιμη, απόφαση του διοικητικού εφετείου με την οποία του επιβλήθηκε πρόσθετος φόρος περίπου 600.000 ευρώ λόγω ανακριβειών των φορολογικών του δηλώσεων κατά τις διαχειριστικές περιόδους 2008-2009.

Συγκεκριμένα, στρέφεται κατά της από 8.5.2017 απόφασης του προϊσταμένου της ΑΑΔΕ που απέρριψε την ενδικοφανή προσφυγή κατά της πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του προϊσταμένου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.


Προηγήθηκε, το 2015, απόφαση από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης με την οποία οι καταλογιστικές πράξεις κρίθηκαν μη νόμιμες και αναπέμφθηκαν στη Δ.Ο.Υ. για να τις επανελέγξει.


Μετά τον έλεγχο εκδόθηκε οριστική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού ΦΠΑ και καταλογισμού με τα ίδια αρχικά ποσά και ο Άρης άσκησε νέα δεύτερη ενδικοφανή προσφυγή η οποία απορρίφθηκε και πάλι.


Στην συνέχεια προσέφυγε εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο το οποίο με νέα απόφασή του, τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ότι πρέπει να μειωθεί ο επιβληθείς πρόσθετος φόρος από τα 460.975 ευρώ στα 304.244 ευρώ και από τα 545.721 ευρώ στα 360.176 ευρώ.

Παράλληλα, επέβαλε απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για 3 μήνες και απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για 3 χρόνια.