Στο... χέρι του Στέφανου Τσιτσιπά βρίσκεται η υπόθεση πρόκριση στους «16» του Roland Garros.

Ο αγώνας του Έλληνα τενίστα με τον Φιλίπ Κραΐνοβιτς δεν ολοκληρώθηκε απόψε (31/05), καθώς ξεκίνησε πιο αργά από την προκαθορισμένη ώρα και το σκοτάδι σκέπασε το κεντρικό κορτ.

Ήδη, όμως, ο 20χρονος πρωταθλητής προηγείται με 2-0 σετ του Σέρβου (7-5, 6-3), ενώ στο τρίτο κι ενώ βρισκόταν πίσω με 2-5 στα game, κατάφερε να ισοφαρίσει (5-5) και στο σημείο εκείνο οι διαιτητές διέκοψαν το ματς κι όλα θα κριθούν το μεσημέρι του Σαββάτου (1/06).

Όπως ανακοινώθηκε από τους διοργανωτές ο αγώνας θα συνεχιστεί αύριο το μετά τη «μάχη» της Σιμόνα Χάλεπ με την Τσουρένκο, που θα είναι η πρώτη του προγράμματος του Σαββάτου.

Ο Κραΐνοβιτς κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Τσιτσιπά στα πρώτα έξι games, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά και αβίαστα λάθη του σε αυτό το διάστημα (σ.σ. 11) και σημαδεύοντας το προβληματικό backhand του Έλληνα τενίστα με τα σερβίς του, προηγήθηκε με 4-2.

Ωστόσο, το νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να προηγηθεί με 1-0 (7-5).

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την ανατροπή αυτή, ο Τσιτσιπάς ήταν απολαυστικός στο δεύτερο σετ το οποίο πήρε άνετα με 6-3, για το 2-0.

Στο τρίτο, αν και ξεκίνησε καλά, ο Σέρβος ανέβασε ταχύτητα, παίρνοντας προβάδισμα με 5-2 στα games, εκμεταλλευόμενος τη νευρικότητα που παρουσίασε ο Έλληνας πρωταθλητής στο παιχνίδι του. Παρά τον τραυμστισμό του, όμως, ο Τσιτσιπάς «έσφιξε τα δόντια» και με εντυπωσιακά χτυπήματα έκανε δύο break και ισοφάρισε σε 5-5.

Σε εκείνο το σημείο αποφασίστηκε ο αγώνας να συνεχιστεί αύριο...