Στον 3ο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος υπέταξε 3-1 τον Ούγκο Νταλιέν. Για τη νίκη του ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις χρειάστηκε 2 ώρες και 49 λεπτά, διότι έχασε το πρώτο σετ από τον 25χρονο Βολιβιανό, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 86 της παγκόσμιας κατάταξης.
Αν και άρχισε καλά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς είδε τον Λατινοαμερικανό αντίπαλό του να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση από τα μισά του πρώτου σετ και με ένα break πήρε το προβάδισμα 4-6. Από ‘κει και πέρα ο Έλληνας πρωταθλητής έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες 6-0 και 6-3 τα δύο επόμενα σετ. Μόνο στο τέταρτο προέβαλε αντίσταση ο Νταλιέν, αλλά ο Στέφανος με την ποιότητά του και την εμπειρία που απέκτησε κόντρα στους κορυφαίους έφτασε στη νίκη με 7-5.
Στον επόμενο γύρο θα τον περιμένει ο νικητής του ζευγαριού που αποτελούν ο Φίλιπ Κραΐνοβιτς και ο Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή και ανεξαρτήτως αντιπάλου, ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί.