Έκλεισε άλλος ένας κύκλος του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ και δύσκολα θα ανοίξει τέταρτος. Τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ. Πολλά γράφτηκαν για το διαζύγιο. Εμείς θα αποκαλύψουμε τις πραγματικές αιτίες.
1) Ο Χιμένεθ είχε υποστηρικτές μόνο στα αποδυτήρια και όχι στη διοικητική δομή της ομάδας. Συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, έβλεπαν με μισό μάτι τον Ισπανό επειδή θεωρούσαν ότι έβαζε τον εαυτό του πάνω από την ομάδα.
2) Στην ΑΕΚ θεωρούσαν ότι ο Χιμένεθ δεν παρακολουθούσε παίκτες και πως στηριζόταν μόνο στις προτάσεις γνωστών του είτε πρόκειται για μάνατζερ είτε για συναδέλφους του. Χρησιμοποιούν ως επιχείρημα την απορία του αν μπορούσε ο Μάρκο Λιβάγια να παίξει φορ όταν του είπαν ότι ερχόταν για να υπογράψει. Επίσης του χρεώνουν την απομάκρυνση του Άρναρ Τρίνστασον, χωρίς καν να τού δοθεί ευκαιρία και δίχως να 'χει η ΑΕΚ εναλλακτική λύση στο αριστερό φτερό. Ο Ισλανδός πήγε στη Μάλμε, με την οποία έκανε γεμάτες σεζόν και συμμετείχε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της πατρίδας του που αγωνίστηκε στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης ο Ισπανός τεχνικός έκοψε τον Ράφαελ Χολτσχάουερ κι επέμενε στην απόκτηση του Έρικ Μοράν, ο οποίος πέρασε, αλλά δεν ακούμπησε. Του χρέωναν επίσης ότι με τη συμπεριφορά του έχασε η ΑΕΚ τον Ούρος Τσόσιτς, τον οποίο δεν ήθελε επειδή δεν του πήραν τον Μαρκ Βαλιέντε.
3) Στον Χιμένεθ επιρρίπτουν ευθύνες για την τραγική εικόνα που παρουσίασε η ΑΕΚ στον τελικό του 2018. Ο ΠΑΟΚ την "κατάπιε" στο ΟΑΚΑ και στο Μαρούσι έβραζαν επειδή θεωρούσαν ότι ο Ισπανός επαναπαύτηκε από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και άφησε τις προπονήσεις να θυμίζουν σχολική εκδρομή.
4) Στον Χιμένεθ φορτώνουν τον τρόπο που έφυγε το προηγούμενο καλοκαίρι. Όταν επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους επειδή δεν εξαργύρωσε, όπως επιθυμούσε, την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
5) Η εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ από τη Λάρισα, σε συνδυασμό με την απώλεια του κυπέλλου ενόχλησε πολύ τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και στενούς συνεργάτες του. Το διαπίστωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο τραπέζι που έκανε ο Νικαιώτης επιχειρηματίας.
Θα μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλες λεπτομέρειες, που έπαιξαν τον ρόλο τους. Αλλά εδώ καταγράφουμε τις βασικές αιτίες του διαζυγίου. Που βγαίνει στην κατάλληλη στιγμή για την ΑΕΚ, η οποία μπορεί πλέον να πορευτεί χωρίς το φάντασμα του Χιμένεθ που έγινε εφιάλτης για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όσο διάστημα άντεξε ο Έλληνας τεχνικός τη σύγκριση με τον προκάτοχό του, μα και διάδοχό του.