Επιβεβαίωσε στον Γιώργο Τράγκα και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι πυροδοτήθηκε η μεταγραφική βόμβα με τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έστω και αν απέφυγε να πει το όνομα του διεθνή Γάλλου, η ουσία είναι ότι ο παίκτης ετοιμάζεται να μπει στο αεροπλάνο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού κάλυψε όλα τα θέλω του έμπειρου μεσοεπιθετικού, ο οποίος θα φορέσει για ένα χρόνο τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», με την προοπτική να επεκταθεί το ερχόμενο καλοκαίρι η συνεργασία εφόσον το επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Με 31 συμμετοχές στη Φενέρ για λογαριασμό της οποίας πέτυχε 4 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ, ο Βαλμπουενά αποτελεί από τον Μάιο την κορυφαία μεταγραφική κίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως, άλλωστε, τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης «μιλάμε για έναν πάρα πολύ καλό παίκτη που θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος εξτρέμ θα έρθει στην Ελλάδα την Κυριακή 26 Μαΐου. Για να υπογράψει και να δει το περιβάλλον της νέας ομάδας του. Όπως λένε στην πιάτσα των ατζέντηδων, οι ετήσιες αποδοχές του θα ‘ναι κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ και, βέβαια, θα πάρει και μπόνους επίτευξης ομαδικών στόχων. Για όσους απορούν πώς δέχθηκε να μετακομίσει στην Ελλάδα με λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που έπαιρνε στη Φενέρ, η απάντηση κρύβεται στον τρόπο που μίλησαν στον παίκτη όσοι εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στις συζητήσεις και πάνω απ’ όλα το Project του Βαγγέλη Μαρινάκη.