Περί Δούκα

Μεγάλη έκταση πήραν οι αναφορές του δηµάρχου Αθηναίων, Χάρη ∆ούκα, σε «γκλοµπ µπάτσου» στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της Αθήνας, µε τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν πρόκειται για δικά του λεγόµενα, αλλά για αναφορά σε όσα είχε πει πολίτης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου. Ασπίδα του δηµάρχου έγιναν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η «Νέα Αριστερά», µε κάποιους να χαίρονται γιατί, πέρα από την πρόταση δυσπιστίας, τα τρία κόµµατα της Κεντροαριστεράς συµπορεύθηκαν και στην υποστήριξη του δηµάρχου. Μάλιστα, αρκετοί µίλησαν ξανά για υπαρκτό πεδίο συγκλίσεων απέναντι στις «κάθε λογής µονταζιέρες», που, όπως έλεγαν, χρησιµοποιεί η κυβέρνηση. Στη Χαριλάου Τρικούπη, βέβαια, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιµένει να µη θέλει να συνοµιλεί καν µε τον Στέφανο Κασσελάκη, χωρίς να κρύβει ότι δεν είναι και η συµπάθειά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, η χαρά περί συγκλίσεων των δυνάµεων της αντιπολίτευσης έµεινε ενδεχοµένως στο επιτελείο του δηµάρχου.

Προσωπικά στοιχήματα

Εντύπωση και συζήτηση προκάλεσε η συµµετοχή δύο γνωστών δηµοσιογράφων, µε πιο ανοιχτή τηλεοπτική προσέγγιση, που δεν θυµίζει σε καµία περίπτωση όσους πρόσκεινται µέχρι σήµερα στον ΣΥΡΙΖΑ, στα προκριµατικά για το ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για τον έµπειρο ∆ηµήτρη Παπανώτα, ο οποίος έχει κεντρικό ρόλο στην εκποµπή της Σταµατίνας Τσιµτσιλή, και τον ∆ηµήτρη Πανόπουλο, που συµµετέχει στην εκποµπή της Ναταλίας Γερµανού. Μάλιστα, για τον τελευταίο συζητήθηκε έντονα ότι, δύο ηµέρες πριν γίνει γνωστή η ενδεχόµενη υποψηφιότητά του µε τον ΣΥΡΙΖΑ, συµµετείχε σε συνέντευξη που έδινε στην εκποµπή στην οποία συµµετέχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετά τις αρχικές συζητήσεις των έκπληκτων συντρόφων στον ΣΥΡΙΖΑ, που ένιωσαν και έναν επικίνδυνο ανταγωνισµό από πρόσωπα µε αναγνωρισιµότητα έξω από τα νερά τους, έγινε γνωστό ότι και τα δύο πρόσωπα αποτελούν προσωπικές επιλογές-στοιχήµατα του Στ. Κασσελάκη. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε ο ίδιος τους δύο δηµοσιογράφους, πείθοντάς τους.

Δώρο Κεδίκογλου

Ο Στέφανος Κασσελάκης µε το που βγήκε από το στρατόπεδο της Θήβας τράβηξε τα φώτα της δηµοσιότητας πάνω του, κάνοντας το πάρτι γενεθλίων του στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί έγινε και ένας άτυπος «διαγωνισµός» των βουλευτών για το πιο χαρακτηριστικό δώρο γενεθλίων. Αυτό ήρθε από τον Συµεών Κεδίκογλου, που του έκανε δώρο µια γραβάτα. Οχι όµως µία τυχαία, αλλά µία µε ελληνικές σηµαίες, ίδια µε αυτή που φορούσε ο Κάρολος, µιας και είχε απολυθεί από τον Στρατό.

Μανιάτης vs Βούλτεψη

Ο Γιάννης Μανιάτης, και επίσηµα πλέον υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το ΠΑΣΟΚ, έχει µπει για τα καλά στις προεκλογικές τηλεµαχίες. Σε µία από αυτές συναντήθηκε και µε τη Σοφία Βούλτεψη, µε την οποία είχαν συνυπάρξει στο Υπουργικό της κυβέρνησης Σαµαρά - Βενιζέλου. Οι τόνοι µεταξύ τους δεν άργησαν να ανέβουν στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, µε την ίδια να του λέει συχνά κατά τη διάρκεια της συζήτησης «τι έχεις πάθει;», όταν διαφωνούσε έντονα µε τις θέσεις του. Θα αποτελέσουν εκρηκτικό δίδυµο.

Εν αναμονή

Τις αποφάσεις της ∆ικαιοσύνης περιµένουν δύο από τα πιο µαχητικά και νεαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος, Θανάσης Γλαβίνας, και ο τοµεάρχης Ναυτιλίας, ∆ηµήτρης ∆ιαµαντίδης, σε περίπτωση που αποφασιστεί η διάλυση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας των «Σπαρτιατών» εξαιτίας πιθανών διαύλων µε τον Ηλία Κασιδιάρη και στελέχη της Χρυσής Αυγής, θα µπουν στη Βουλή και θα ορκιστούν βουλευτές. Οι έδρες θα µοιραστούν αναλογικά στα κόµµατα, µε τη Ν.∆. να παίρνει τη µερίδα του λέοντος.

Σε σίγουρη και περιζήτητη επιλογή στα τηλεοπτικά πάνελ έχει εξελιχθεί ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, γιατί φαίνεται πως ανεβάζει την τηλεθέαση ως καλεσµένος.

«Κάρφωμα» Φίλη

Ο Νίκος Φίλης φαίνεται πως έχει βέλη στη φαρέτρα του για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος πλέον βρίσκεται στη «Νέα Αριστερά». Τελευταία έστρεψε τα πυρά του κατά του Νίκου Παππά, χρεώνοντάς του προπέτεια για τη δήλωσή του περί προσυνεννόησης των κοµµάτων της αντιπολίτευσης, που σχολιάστηκε έντονα. Βέβαια, δεν χαρίζεται και στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θυµίζει ότι πρέπει µέσα στην αυτοκριτική που λέει ότι κάνει να βάλει και όσα δεν έκανε για τον διαχωρισµό Εκκλησίας - κράτους.

Ενδιαφέρουσα συνύπαρξη

Αν κάποιος πριν από µερικά χρόνια έλεγε ότι θα συνυπήρχαν, και µάλιστα εγκάρδια, µε πολλά χαµόγελα, σε µια εκδήλωση ο Νίκος Καρανίκας µε τους Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο, θα κατηγορείτο τουλάχιστον για δηµιουργία σεναρίων επιστηµονικής φαντασίας. Και όµως, αυτή η εικόνα αποτυπώθηκε ως απόλυτη πραγµατικότητα στην παρουσίαση του βιβλίου της Αγνής Ιωάννου µε τίτλο «Ο λευκός ελέφαντας». Καρανίκας, Αδωνις και Λοβέρδος βρέθηκαν στο πάνελ της παρουσίασης και συνοµίλησαν σε απόλυτα ευχάριστο και φιλικό κλίµα.

Κρατήστε ότι είναι πιθανό, αντί της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υποψήφιος για την προεδρία της Κοµισιόν να είναι ο Μάριο Ντράγκι, κάνοντας comeback.

Πέφτουν «πόρτες»

Μιας και σας έλεγα πριν για τηλεοπτικά πρόσωπα που έπεισε ο Στέφανος Κασσελάκης να συµµετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, να σας πω ότι το προσπάθησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης µε άλλους δηµοσιογράφους για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, το τελευταίο διάστηµα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε, απ' ό,τι µαθαίνω, να πείσει και µια γυναίκα µε συχνές τηλεοπτικές εµφανίσεις, αλλά ούτε αυτή είπε το «ναι».