Νέες θέσεις πάρκινγκ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τη δηµιουργία 234 νέων θέσεων στάθµευσης εντός του λιµένος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ο δήµαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, και ο εκτελεστικός πρόεδρος ∆.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιος Λιάγκος. Η αντικατάσταση των θέσεων στάθµευσης που θα εκλείψουν στην Πλατεία Ελευθερίας µετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Πάρκου Μνήµης ήταν µία από τις βασικές προγραµµατικές δεσµεύσεις του κ. Αγγελούδη. Ο Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε στο κάλεσµα και άµεσα κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης, στηρίζοντας τον δήµο. Οι νέες θέσεις θα παραδοθούν σταδιακά: οι πρώτες 84 µέχρι τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες µέχρι τα τέλη Μαΐου στον χώρο στάθµευσης της Πύλης 6 (Ρ2).

O ∆ήμος Καλαβρύτων και ο ∆ήμος Αποκορώνου Χανίων αδελφοποιήθηκαν μετά την υπογραφή του σχετικού πρωτόκολλου


Εγκατάσταση

Πρόταση για τη δηµιουργία µιας µεγάλης αθλητικής εγκατάστασης στη ∆υτική Αθήνα κατέθεσε ο δήµαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίµος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Αττικής. Ο κ. Σίµος χαρακτήρισε τον προτεινόµενο χώρο ως έναν νέο... Αγιο Κοσµά, που εξυπηρετεί µε τις εγκαταστάσεις του όχι µόνο την Πετρούπολη και τις όµορες περιοχές, αλλά και όλη την Αθήνα.

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την υπογραφή της συνθήκης της Λωζάννης οργανώνει ο ∆ήμος Νίκαιας-Ρέντη.

Ενίσχυση

Στα 45,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται η πρόταση του ∆ήµου Λαρισαίων για τη Στρατηγική Βιώσιµης Αστικής Ανάπτυξης, µε δέσµη νέων έργων και µέτρων για ενίσχυση των υποδοµών της πόλης, αλλά και τη συνέχιση προγραµµάτων από την προηγούµενη περίοδο. Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο µε τη θετική ψήφο και της µείζονος µειοψηφίας.

Ομόφωνα ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με αναπτυξιακό πρόσημο και το τεχνικό πρόγραμμα του ∆ήμου Σαρωνικού.