Ο «μεσσίας» του 17%

Επειδή στο τέλος θα ξεχάσουµε και αυτά που πρέπει να ξέρουµε για να µη γινόµαστε αστείοι, για ποιον λόγο πρέπει να αποδεχόµαστε την προοπτική να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν στις ευρωεκλογές έρθει δεύτερο κόµµα, µπροστά από το ΠΑΣΟΚ και µε ποσοστά χαµηλότερα από αυτά των εθνικών εκλογών; Υποτίθεται πως στον χώρο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έγινε αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία επειδή ο Αλ. Τσίπρας αποδείχτηκε εντελώς ανίκανος να κρατήσει το κόµµα σε τροχιά εξουσίας και ο Στ. Κασσελάκης ήρθε ως «µεσσίας» να σώσει την κατάσταση και να το επαναφέρει στα παλαιότερα ποσοστά του. Και καθόµαστε τώρα και συζητάµε σοβαρά πως θα είναι επιτυχία για τον ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει το 17% στις ευρωεκλογές ή εάν θα είναι µπροστά από το ΠΑΣΟΚ;

Στάση ζωής και πράξη ευθύνης

Η ιστορία µέχρι τώρα έχει αποδείξει πως κάποια πρόσωπα µπορεί να βοηθήσουν την πατρίδα τους δίχως να εισέλθουν στον στίβο της πολιτικής µε την ιδιότητα του «καλοχαιρέτα» κοµµατικού υποψηφίου. Η άρνησή τους να µπουν στη λογική του «πονηρού πολιτευτή», που πρέπει να γίνει και «καραγκιόζης» για να εξασφαλίσει ψήφους για την εκλογή του, δεν συνιστά σε καµία περίπτωση «σνοµπισµό» ή «ελιτίστικη» συµπεριφορά. Αντιθέτως, είναι µια ειλικρινής στάση ζωής και πράξη ευθύνης. Γιατί, όπως και να το κάνουµε, κάποιοι σηµαντικοί και αξιόλογοι άνθρωποι δεν νιώθουν καλά µε το να µπαίνουν σε λογικές «γλειψίµατος» ή «καλοπιάσµατος» των ψηφοφόρων, προκειµένου η όρεξη που έχουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους να περνάει από µια τέτοια βασανιστική διαδικασία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος, για τον οποίο έχουν γραφτεί ουκ ολίγα σενάρια αναφορικά µε την ανάµειξή του στην πολιτική. Μπορεί να προσφέρει, όχι µόνο αυτός, αλλά και άλλες σηµαντικές προσωπικότητες της χώρας, δίχως να πρέπει «σώνει και καλά» να εκτεθούν στην κάλπη της λαϊκής ετυµηγορίας. Το καλό είναι πως αυτή τη θέση υιοθετεί µέχρι τώρα και ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναθέτει καίριες ευθύνες, για να γίνεται η «δουλειά» του επιτελικού κράτους, σε πρόσωπα που δεν έχουν το άγχος της εκλογικής επιβίωσης.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Ποιοι βουλευτές της Ν.∆. θεωρούν πως ο Κ. Καραµανλής πρέπει να αποστοµώσει τους πολιτικούς αντιπάλους της «γαλάζιας» παράταξης υποβάλλοντας µε γενναίο τρόπο την παραίτησή του από βουλευτής µέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση των Τεµπών;

Τιμωροί του γλυκού νερού

Τις τελευταίες ηµέρες, ο Π. Πολάκης προπαγανδίζει στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η χώρα τελεί υπό καθεστώς χούντας, κάνοντας αναδηµοσιεύσεις κειµένων παλαιών συνεργατών του Π. Καµµένου. Και να θες να τους πάρεις στα σοβαρά, δεν γίνεται, καθώς όσο ήταν κυβέρνηση φρόντισαν από µόνοι τους να απολέσουν το τεκµήριο της αξιοπιστίας. Πέντε χρόνια ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας και, ενώ παρίσταναν σε όλα τα επίπεδα τους «καµπόσους», στο τέλος αποδείχτηκαν φωνακλάδες χωρίς αιτία. Τιµωροί του γλυκού νερού..

Η στρατιωτική θητεία Παππά

Προσπάθησα να µάθω πού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ο Ν. Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν κατάφερα να βγάλω άκρη. Κατάλαβα πως µπορεί να πήγε στον Στρατό όπως και ο Στ. Κασσελάκης.

H «Εθνική Ελλάδος» του Γιάννη Στουρνάρα

∆εινός µπαλαδόρος ήταν στα νιάτα του ο σηµερινός διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονοµικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχοντας για «συµπαίκτες» στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης ακόµα δύο συµφοιτητές του, που επίσης κατέκτησαν σε ώριµη ηλικία το αξίωµα του «τσάρου» της ελληνικής οικονοµίας. Αναφερόµαστε στον Γιώργο Ζανιά, που διετέλεσε υπουργός Οικονοµικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραµµένου, και τον Ευκλ. Τσακαλώτο, που υπηρέτησε από το ίδιο πόστο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, Γ. Στουρνάρας, Ευκλ. Τσακαλώτος και Γ. Ζανιάς «συναντήθηκαν» στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης και µαζί µε άλλους Ελληνες φοιτητές έφτιαξαν µια ποδοσφαιρική οµάδα, η οποία έδινε αγώνες «εσωτερικού πρωταθλήµατος». Στο «Oxford University Greek society football club» ο Γιάννης Στουρνάρας, που ήταν αριστερό εξτρέµ, και ο Γιώργος Ζανιάς µεσοεπιθετικός, ο Ευκλ. Τσακαλώτος µία έπαιζε, µία δεν έπαιζε, καθώς όσες φορές αγωνιζόταν πάντα τραυµατιζόταν. Οπότε η συµµετοχή του στην οµάδα ήταν περιστασιακή και γι’ αυτό δεν τον βρήκαµε στην «οικογενειακή» φωτογραφία που σας παρουσιάζουµε. Υποθέτω πως, επειδή τη θέση του «αριστερού» εξτρέµ την είχε καπαρώσει ο Γ. Στουρνάρας, ο Ευκλ. Τσακαλώτος για ιδεολογικούς λόγους δεν έδινε πάντα το «παρών», για να µην καταγραφεί ως «δεξιό» µπακ της οµάδας. Στη φωτογραφία που σας παρουσιάζουµε, «δεξιά» από τον τερµατοφύλακα είναι ο Γ. Ζανιάς και µπροστά του, δεύτερος από αριστερά, καθιστός, ο Γ. Στουρνάρας.

Τι ερμηνεία θα δώσουν;

Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί µια αναίσχυντη αντιπολιτευτική τακτική στην υπόθεση των Τεµπών, που παραβιάζει και το τεκµήριο της αθωότητας όσων µπορεί να εµπλέκονται σε αυτήν, προάγοντας τη λογική της «κοινωνικής αυτοδικίας», κάτι που παραπέµπει σε «κρεµάλες» εδώ και τώρα, ενώ ήδη η ∆ικαιοσύνη κάνει το έργο της µε γοργούς ρυθµούς, σε αντίθεση µε την τραγωδία στο Μάτι, αναρωτιέµαι πώς θα διαχειριστεί µια ενδεχόµενη παραίτηση του Κ. Καραµανλή από το αξίωµα του βουλευτή. Εάν ο τελευταίος παραιτηθεί και από βουλευτής, δεν θα υπάρχει συγκάλυψη στο έγκληµα; Ή την εποµένη της παραίτησής του θα αλλάξουν τροπάριο και θα την ερµηνεύσουν ως οµολογία ενοχής;

Υποτιμούν τη νοημοσύνη

Για τη δικαίωση των θυµάτων της τραγωδίας των Τεµπών έχουν «υπογράψει» σε πλατφόρµες των µέσων κοινωνικής δικτύωσης χιλιάδες πολίτες που στις τελευταίες εθνικές εκλογές ψήφισαν τη Ν.∆. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι ξενέρωσαν βλέποντας πως την ανθρώπινη συµπαράστασή τους απέναντι στις οικογένειες των θυµάτων την καπηλεύτηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης, εµφανιζόµενος έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως κοµµατικός καθοδηγητής και επικοινωνιακός υποβολέας της Μαρίας Καρυστιανού, µητέρας ενός εκ των θυµάτων της τραγωδίας, που φέρει και τον τίτλο της προέδρου των συγγενών των θυµάτων. Αν αυτό δεν τους προβληµατίζει, είναι δικαίωµά τους, αλλά µην υποτιµούν και τη νοηµοσύνη του ελληνικού λαού. Η µαγκιά στην πολιτική είναι να βοηθάς «αθόρυβα», «σεµνά» και «ταπεινά».