Σέντρα Ζαγοράκη

Αναταραχή µαθαίνω ότι επικράτησε στη Χαριλάου Τρικούπη αµέσως µετά την αποκάλυψη της στήλης «Big Mouth» του powergame. gr για το πολιτικό φλερτ Ζαγοράκη (φωτ.) - ΠΑΣΟΚ για τη συµµετοχή του πρώην αρχηγού της Εθνικής στο «πράσινο» ευρωψηφοδέλτιο. Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί ισχυρούς φιλικούς δεσµούς µε τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι ότι επιθυµεί και τη «µεταγραφή» του στο κόµµα. Κάπως έτσι, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στελέχη αντέδρασαν έντονα και για το ότι ο Θοδωρής Ζαγοράκης µέχρι πρόσφατα βρισκόταν στη Ν.∆., αλλά και για το προφίλ του, που, πέρα από το ότι µπορεί άνετα να του δώσει µία από τις εκλόγιµες θέσεις, δεν έχει καµία σχέση µε τον χώρο πολιτικά. Ως συνήθως, βέβαια, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν επηρεάζεται από τις αντιδράσεις στο κόµµα του και κρατά τους διαύλους µε τον Ζαγοράκη ανοιχτούς. Μένει να φανεί ωστόσο αν θα τον προσεγγίσει ξανά και η Ν.∆.

Σήκωσε γάντι

Από νωρίς σας έχω πει για το ρήγµα ∆ούκα - Ανδρουλάκη, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι ο δήµαρχος παραέχει καλές σχέσεις µε τον Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βέβαια δεν σηµαίνει ότι ισχύει για όλους στην παράταξη ∆ούκα. Η αντιδήµαρχος Kαθαριότητας του ∆ήµου Αθηναίων και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Ρωξάνη Μπέη, δεν κρατά τις ίδιες ισορροπίες µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αφορµή τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για τον Στέφανο Κασσελάκη, σήκωσε το γάντι και ζήτησε να καταθέσει άµεσα το «πόθεν έσχες» του.

Μετασχηματισμός


Στην πρώτη του τοποθέτηση ο νέος διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος έχει καθαρά κεντροαριστερό προφίλ, χρησιµοποίησε ένα ρήµα που µόνο τυχαίο δεν είναι για να περιγράψει τις κινήσεις Κασσελάκη. Σηµείωσε ότι «µετασχηµατίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόµµα που απευθύνεται στο φάσµα της Κεντροαριστεράς και της δηµοκρατικής παράταξης. Με λίγα λόγια, αυτό που ανέδειξε είναι ότι ο Κασσελάκης κάνει πράξη τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν προώθησε σε βάθος ο Αλέξης Τσίπρας. Μετασχηµατισµός λοιπόν…

Ταλέντο

Είναι θέµα χρόνου να ξεκινήσει τις περιοδείες ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μανιάτης . Αυτό που λίγοι γνωρίζουν ωστόσο είναι ότι ο Μανιάτης «ανέδειξε» το ταλέντο του Φαραντούρη στην επικοινωνία. Μαζί του είχε συνεργαστεί στο υπουργείο Ενέργειας και τον είχε προτείνει σε ανύποπτο χρόνο, πριν µπει στην πολιτική, για να εµφανιστεί σε τηλεοπτική εκποµπή. Ο Φαραντούρης πήρε έτσι το τηλεοπτικό βάπτισµα του πυρός και σήµερα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά πάντα φίλοι.

Ρελάνς Σακελλαρίδη

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (φωτ.) έχει πάρει... για τα καλά το όπλο του από τη θέση του υπεύθυνου πολιτικού σχεδιασµού της «Νέας Αριστεράς», διεκδικώντας την εκλογή του στις ευρωκάλπες. Φαίνεται πως στη µάχη αυτή δεν είναι διατεθειµένος να χαρίσει κουκιά ούτε στους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε κριτικά στηρίξει στις εθνικές εκλογές, παρά τους δεσµούς µεταξύ τους. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ζήτησε να καταθέσει άµεσα το «πόθεν έσχες» του, βγάζοντάς τον ουσιαστικά στη σέντρα για τα κενά στις απαντήσεις που αφορούν τις επιχειρηµατικές του δραστηριότητες. Ενώ σχολίασε και την αυτοκριτική Τσίπρα στο συνέδριο της «Καθηµερινής», λέγοντας ότι καλώς την έκανε, σηµειώνοντας ωστόσο ότι καθυστέρησε να µιλήσει για τα λάθη της κυβέρνησής του. Στα αξιοσηµείωτα, η συνάντηση για την οποία µίλησε και ο ίδιος µε στελέχη του παλιού Συνασπισµού, µε τα οποία διαφωνούσε στο παρελθόν, στη «Νέα Αριστερά».

Τα «τρέχει»

Πάνω της έχει πάρει και τρέχει τα προγράµµατα προληπτικών εξετάσεων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Συγκεκριµένα, σε εξέλιξη βρίσκονται έξι µεγάλα πληθυσµιακά προγράµµατα για την πρόληψη των κυριότερων χρόνιων νοσηµάτων: του καρκίνου του µαστού, του καρκίνου του τραχήλου της µήτρας, του καρκίνου του παχέος εντέρου, των καρδιαγγειακών, του καρκίνου του δέρµατος και του πνεύµονα. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που ξεκινούν το πρόγραµµα για τον καρκίνο του πνεύµονα, το οποίο θα αρχίσει σε τέσσερα νοσοκοµεία.

Ψαροντουφεκάς

Ο Παύλος Πολάκης µέχρι τώρα έπαιζε χωρίς να έχει αντίπαλο δέος στη Βουλή στο ψαροντούφεκο. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ανεβάσει στα social media τα ψάρια που πιάνει. Φαίνεται όµως πως βρέθηκε αξιόλογος αντίπαλος σε επιδόσεις στο ψαροντούφεκο, στη Ν.∆. ∆εν είναι άλλος από τον Αγγελο Συρίγο (φωτ.), που εξασκείται, όταν του το επιτρέπει ο ελεύθερος χρόνος του, στο ψαροντούφεκο, έχοντας µάλιστα και καλά αποτελέσµατα, που φέρνουν ψάρια στο πιάτο του. Τελείωσε το θαλάσσιο µονοπώλιο Πολάκη…

Χτύπημα

∆εν έχει µπει καλά η Σαρακοστή για το ΠΑΣΟΚ δηµοσκοπικά, καθώς αυξάνονται οι δηµοσκόποι που διαπιστώνουν ότι η δυναµική του ξεφουσκώνει, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ενισχύεται λόγω του επικοινωνιακού χαρίσµατος που έχει ο Στέφανος Κασσελάκης. Μετά τον ∆ηµήτρη Μαύρο της MRB, και ο Θωµάς Γεράκης της Marc τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει σηµάδια ανάκαµψης, ενώ το ΠΑΣΟΚ δείχνει να µην τραβάει. Μεγάλη ανηφόρα οι ευρωεκλογές…

Ο Λοβέρδος και οι δεξιοί ψηφοφόροι

Και ακραιφνώς δεξιούς ψηφοφόρους διεκδικεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στις ευρωεκλογές. Το ότι επισκέφθηκε τον φυλακισµένο Φρέντη Μπελέρη στις αλβανικές φυλακές ήταν καθαρό µήνυµα-συµβολισµός.