Περίοδος μεταγραφών

Η πιθανότητα µεταγραφής του Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ παραµένει ισχυρή, αν και συναντά πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόµµατος. Βεβαίως, η προσωπική του σχέση µε τον Νίκο Ανδρουλάκη, που πάει πολλά χρόνια πίσω, καθώς έχουν κάνει µαζί δύο θητείες στην Ευρωβουλή, αποτελεί µεγάλο πλεονέκτηµα. Το δεύτερο, που επίσης µετράει, είναι η απήχησή του στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η Χαριλάου Τρικούπη εκτιµά ότι µπορεί να πάρει ψήφους δυσαρεστηµένων από τη Ν.∆. Το τρίτο είναι ότι επιτέλους θα πάρουν κι αυτοί ένα στέλεχος από τη Ν.∆., η οποία τους έχει λεηλατήσει τα τελευταία χρόνια!

Η μόνη που τιμωρήθηκε

Η Αννα-Μισέλ Ασηµακοπούλου αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αλλά µάλλον θα είναι η µόνη που τιµωρήθηκε για την εκµετάλλευση προσωπικών δεδοµένων ψηφοφόρων. Οπως εξηγούσε στη στήλη ενηµερωµένος υπηρεσιακός παράγοντας του ΥΠ.ΕΣ., αυτά στις ΗΠΑ γίνονται µε διαφάνεια και νοµιµότητα και αυτό θα συµβεί στη χώρα µας στο ορατό µέλλον. Μέχρι τότε, πάντως, τα «Ασηµακοπούλου leaks» προστίθενται στον µακρύ κατάλογο των θεµάτων που ανησυχούν την κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών.

Αμείλικτα ερωτήματα

-Ποιος/α υπουργός έχει το ρεκόρ παρουσίας στην εκλογική του/της περιφέρεια, όπως «κουτσοµπολεύει» ο/η υφυπουργός;
-Ποιος/α πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εργαστεί στην «Ελευθεροτυπία», όταν εκδοθεί;
-Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ψάχνει εκδοτικό οίκο για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο;

Από την Ντόρα με ειλικρίνεια...

Τολµηρή -όπως πάντα- η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ για το ζήτηµα της Συµφωνίας των Πρεσπών. Η πρώην ΥΠ.ΕΞ. παραδέχτηκε ότι, παρά τις επιµέρους διαφωνίες της για τη γλώσσα και την εθνικότητα, το γεγονός ότι υπάρχει πλέον συµφωνία «µας πάει µπροστά». Σε ό,τι, δε, αφορά τους εφαρµοστικούς νόµους, είπε ότι πρέπει να έρθουν προς επικύρωση στη Βουλή.

Αρχίζει ο έλεγχος

Σβάρνα θα πάρουν τα υπουργεία µέχρι τον Ιούνιο ο Ακης Σκέρτσος και ο Θανάσης Κοντογεώργης για αποτίµηση έργου, έλεγχο τήρησης χρονοδιαγραµµάτων κ.ο.κ. Εννοείται πως τα συµπεράσµατά τους θα ληφθούν υπόψη όταν έρθει η ώρα του ανασχηµατισµού. Και ειδικά αυτά τα δύο πρόσωπα είναι υπεράνω υποψίας για «προσωπικές ατζέντες». Ο,τι λένε το στηρίζουν σε στοιχεία και όχι σε προσωπικές συµπάθειες ή αντιπάθειες. Εξακριβωµένο!

Η ευτυχία του Ευκλείδη

Η «Οµπρέλα», που έχει ενταχθεί στη «Νέα Αριστερά», όχι µόνο δεν ακούγεται, αλλά ούτε καν συνεδριάζει. ∆εν λειτουργούν, δηλαδή, πια ως κόµµα µέσα στο κόµµα. Μεγάλη επιτυχία της οµάδας Χαρίτση - Αχτσιόγλου αυτή. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (φωτ.) αισθάνεται χαρούµενος - άλλωστε, το γεγονός ότι γλύτωσε από τον Τσίπρα είναι από µόνο του πηγή ευτυχίας.