Προβλήματα με τη μισθοδοσία

Έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε ορισμένους δήμους, μετά την κατάργηση νομικών τους προσώπων, με την εφαρμογή του Ν. 5056/2023. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις μισθοδοσίες των εργαζομένων των καταργούμενων νομικών προσώπων, αφού λόγω της ενσωμάτωσής τους στους δήμους σε πολλές περιπτώσεις αργούν να πληρωθούν. Τα όποια προβλήματα αναμένεται να ομαλοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, οπότε πρέπει να έχουν τροποποιηθεί οι οργανισμοί των δήμων και να έχει ενσωματωθεί το μεταφερόμενο προσωπικό σε προσωποπαγείς θέσεις, οι οποίες θα καταργηθούν με την αποχώρηση των υπαλλήλων από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης.

Τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ο Χάρης Δούκας.


Ειδικού σκοπού

Το Καρναβάλι του Δήμου Ηλιούπολης, μια εκδήλωση «ειδικού σκοπού», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα δοθούν στον μικρό Παναγιώτη, που πάσχει από μια σπάνια αρρώστια, για να κάνει ένα χειρουργείο στην Αμερική το καλοκαίρι, το οποίο θα του προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Έξι απουσίες

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των δημάρχων στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Από τους 535 εκλέκτορες συμμετείχαν στις εκλογές οι 529. Από τους έξι που απουσίασαν, οι τρεις ήταν από την Ηλεία, οι οποίοι βρίσκονταν στην Κωνσταντινούπολη και έτσι δεν ψήφισαν. Πρόκειται για τους δημάρχους Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

To Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση μνημείου που θα είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία των Αρμενίων.


Φιλοτελισμός

Μια μοναδική έκθεση φιλοτελισμού πραγματοποιήθηκε στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, από τη συλλογή του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου. Περισσότεροι από 13.360 φάκελοι με γραμματόσημα από 350 διαφορετικές ταχυδρομικές υπηρεσίες κρατών κοσμούν τις αίθουσες προσφέροντας στους επισκέπτες ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία της αλληλογραφίας και του πολιτισμού.

Ο Βασίλης Μαυρίδης, πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας, αναδείχτηκε πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.