Έξυπνη κίνηση μεν, αλλά με καλύτερη προετοιμασία

Σε µια φάση που η κυβέρνηση είναι αρκετά στριµωγµένη από διάφορα µεγάλα αλλά και µικρά γεγονότα, η κίνηση της «Νέας Αριστεράς» να καλέσει τα κόµµατα της δηµοκρατικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας (θα µπορούσε να) έχει ενδιαφέρον. Οι χειρισµοί, ωστόσο, έπρεπε να ήταν καλύτεροι, να υπήρχε αντίστοιχη προετοιµασία, ενώ και ο χρόνος λένε από τα άλλα κόµµατα πως ίσως δεν ήταν ο κατάλληλος. ∆ιότι εκτιµήθηκε πως αυτό που θα πετύχαινε µια τέτοια πρόταση θα ήταν η συσπείρωση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Ν.∆., συµπεριλαµβανοµένου του Αντώνη Σαµαρά, γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Παραλλήλως, για να έχει απτό αποτέλεσµα µια τέτοια κίνηση, θα έπρεπε πρώτα να υπάρχει κάποια συνεννόηση µε τα κόµµατα. Και η συνεννόηση να γίνει πριν δηµοσιοποιηθεί η πρωτοβουλία της «Νέας Αριστεράς». Στο πλαίσιο αυτό, ιδίως µε την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιµο να δηµιουργηθεί ένας σταθερός δίαυλος επικοινωνίας µε πρόσωπα εµπιστοσύνης και στα δύο κόµµατα, προκειµένου να µην υπάρχει καχυποψία, κοινοβουλευτικός ανταγωνισµός κ.λπ.

Το γούρι του Στέφανου

Παρότι το «Musique Café» στο Παγκράτι είναι το αγαπηµένο στέκι της Ολγας Γεροβασίλη, ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε ένα άλλο κοντινό µαγαζί στην όµορφη συνοικία της Αθήνας για να συµφάγει µε την πρώην υπουργό. Επέλεξε το «Lost Athens», το οποίο για τους µη γνωρίζοντες ανήκει στον συντονιστή του ∆ικτύου Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Τσούµα. Ειρήσθω εν παρόδω, ακούω ότι ο Τσούµας θα µετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος. Να δούµε αν θα του φέρει γούρι η παρουσία Κασσελάκη.

Δείπνο στην οικία Καίσαρη

O Τζορτζ Τσούνης, πέραν των δραστηριοτήτων που άπτονται της πρεσβευτικής του ιδιότητας, έχει αναπτύξει διαπροσωπικές σχέσεις µε πολλούς και σηµαντικούς ανθρώπους στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι δεκτικός στις πολλές προσκλήσεις που δέχεται για συναντήσεις, δείπνα, εντός και εκτός των τειχών της πρωτεύουσας. Οπως, για παράδειγµα, έκανε ο Αµερικανός πρέσβης την Πέµπτη το βράδυ, οπότε ήταν προσκεκληµένος στην οικεία του Κώστα Καίσαρη στο Ψυχικό. Ανάµεσα στους καλεσµένους του γνωστού κοσµηµατοπώλη ήταν, εκτός του κ. Τσούνη, µέλη της οικογένειας Λιβανού κ.ά.


Δικαίωση

Η διακοπή της συνεργασίας που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης µε τον καθηγητή Σωτήρη Σέρµπο πριν από περίπου ενάµιση χρόνο είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποπέµψει τότε τον κ. Σέρµπο από τη θέση του διπλωµατικού του συµβούλου, επειδή θεωρούσε πως το διάστηµα που ήταν συνεργάτης του πραγµατοποιούσε επαφές µε κορυφαία πρόσωπα του Μεγάρου Μαξίµου. Επιπλέον είχε ενοχληθεί σφόδρα επειδή ήρθαν σε γνώση του επαφές µε πρέσβεις χωρίς να τον ενηµερώσει. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σέρµπου στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆. έκανε τη Χαριλάου Τρικούπη να αισθάνεται δικαιωµένη για όσα έλεγε για τον καθηγητή.

Στα ΜΜΕσα

Ενας κορυφαίος του ραδιοφώνου, ο Γρηγόρης Ψαριανός, επιστρέφει στα ερτζιανά µέσα από τη συχνότητα του «Talk Radio». Eκτός απροόπτου, θα κάνει εκποµπή κάθε βράδυ 8-9.

Εκδήλωση

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σηµατοδοτεί για τον Περισσό η µεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται την Κυριακή στις 11 το πρωί στο ΣΕΦ µε οµιλητή τον ∆ηµήτρη Κουτσούµπα. Θα παρουσιαστεί το κάλεσµα που θα απευθύνει το ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, ενώ µε ενδιαφέρον αναµένονται και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο, δεδοµένου ότι το ΚΚΕ πάει έπειτα από χρόνια για διψήφιο ποσοστό.

Επιτροπή

Εντός των προσεχών ηµερών ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κινήσει τις διαδικασίες για τη συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής. Ηδη έχουν βρεθεί πρόσωπα µε µεγάλη εµπειρία στις εκλογικές διαδικασίες, προκειµένου να αναλάβουν την ευθύνη να τρέξουν το κόµµα. Εκτός από τα πολιτικά στελέχη, θα µετέχουν παράγοντες από το ΤΕΕ, το Οικονοµικό Επιµελητήριο, ενώ κοµβικό ρόλο θα έχει και ο Νίκος ∆ασκαλάκης, που αποτελεί αυτή τη στιγµή κατά πολλούς την ψυχή του κόµµατος.

Quiz: Ποιος βουλευτής της Ν.∆. έλεγε πως το αποτέλεσµα στην ΚΕ∆Ε ήταν και µια έµµεση ρεβάνς του Κώστα Μπακογιάννη απέναντι στον Χάρη ∆ούκα;

Συμφωνία

Μια win-win συµφωνία έκανε η διοίκηση της ΕΡΤ µε την αεροπορική εταιρεία Aegean πριν από λίγες ηµέρες. Συγκεκριµένα, το πρόγραµµα της δηµόσιας τηλεόρασης θα παίζεται κατά τη διάρκεια των πτήσεων της Aegean.

Υποκρισία ΣΥΡΙΖΑ

Ενα από τα τεράστια προβλήµατα του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια είναι (και) ο υποκριτικός τρόπος µε τον οποίο πολιτεύτηκε. Για παράδειγµα, η Κουµουνδούρου πανηγύριζε για το γεγονός ότι η ∆ικαιοσύνη παρενέβη για τα µέιλ που έστειλε η ευρωβουλευτής της Ν.∆. κ. Ασηµακοπούλου. Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης µε πολακικό τρόπο καθύβριζε τη ∆ικαιοσύνη µε άθλια υπονοούµενα, επειδή κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης των όσων έχουν δει το φως της δηµοσιότητας αναφορικά µε την off shore εταιρεία που δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ. ∆ιότι δεν γίνεται στη µια περίπτωση να κάνει καλά τη δουλειά της η ∆ικαιοσύνη και την άλλη να είναι µίσθαρνο όργανο της κυβέρνησης!

Μεταγραφή

O εκ Θεσσαλονίκης ορµώµενος Λευτέρης Αρβανίτης είχε για ένα σηµαντικό διάστηµα την ευθύνη της λειτουργίας των κοµµατικών Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνω ότι πλέον ο κ. Αρβανίτης είναι κοντά στο σχήµα που έχει δηµιουργήσει ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης.