Το «τάμα» Κασσελάκη στον πατέρα Δανιήλ

«Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί παιχνίδι». Η λαϊκή αυτή ρήση ταιριάζει γάντι στις δεσµεύσεις που φέρεται να ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον ∆ήµο Γορτυνίας του Νοµού Αρκαδίας. Συγκεκριµένα το βράδυ της περασµένης Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ µαζί µε τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακµπέθ, επισκέφτηκαν το χωριό Βαλτεσινίκο του ∆ήµου Γορτυνίας και δείπνησαν στην ταβέρνα της οικογένειας «Βασιλικού». Τον ερχοµό τους στο χωριό πληροφορήθηκε ο πατέρας ∆ανιήλ, καλόγηρος στο Μοναστήρι της Ιεράς Κοιµήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος έσπευσε στην ταβέρνα για να τους καλωσορίσει και να τους κεράσει. Επάνω στην κουβέντα που είχε µαζί τους αναφέρθηκε και στον αγώνα που δίνει τα τελευταία είκοσι χρόνια προκειµένου να αποπερατωθούν τα έργα της µονής, τα οποία χρήζουν και γενναίας οικονοµικής ενίσχυσης. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ο Στ. Κασσελάκης εµφανίστηκε πρόθυµος να χρηµατοδοτήσει την εκτέλεση των απαιτούµενων έργων του µοναστηριού και αντάλλαξε τηλέφωνα µε τον πατέρα ∆ανιήλ για τα περαιτέρω. Οπως πληροφορήθηκα, διότι το Βαλτεσινίκο είναι και η γενέτειρά µου, ο Στ. Κασσελάκης µαζί µε τον σύζυγό του έβγαλε και πολλές φωτογραφίες µε τον πατέρα ∆ανιήλ, ο οποίος ως άλλος «άγιος» του χωριού περιµένει πώς και πώς να γίνει πράξη η οικονοµική βοήθεια που φέρεται να του έταξε ο Στ. Κασσελάκης.


Να ανάψουν κερί

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να εξαπολύουν τυφλές επιθέσεις εναντίον των δικαστικών λειτουργών, καλό θα ήταν να ανάβουν κεριά στους εισαγγελικούς λειτουργούς που µέχρι τώρα δεν αντιµετωπίζουν µε τη δέουσα σοβαρότητα το δηµόσιο, αλλά συνάµα αποκαλυπτικό ξεκατίνιασµα ανάµεσά τους σε σχέση µε την περίοδο της διακυβέρνησής τους. Είναι δυνατόν ο πρώην υπουργός ∆ικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής να κάνει καταγγελίες για τη δράση «παρα-υπουργείου» ∆ικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίµου υπό την επίβλεψη του Αλ. Τσίπρα και κανείς εισαγγελέας να µην αναρωτιέται πώς όλο αυτό το «παράκεντρο» επιχειρούσε να ποδηγετήσει τις εξελίξεις σε µείζονες δικαστικές υποθέσεις;

To «τσίμπησε» ο Ρωμανός

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ∆ηµοκρατίας, Νίκος Ρωµανός, ήταν ο πρώτος που «τσίµπησε», ανέδειξε και καταδίκασε σφοδρά τη σεξιστική δήλωση Κουτσούµπα περί «sugar daddies». Μετά τον Νίκο Ρωµανό, ο οποίος µεταξύ άλλων σχολίασε στη δήλωσή του: «Φανταστείτε µόνο τι θα γινόταν αν αυτή η αθλιότητα είχε ειπωθεί από πολιτικό οποιουδήποτε άλλου χώρου», ακολούθησε µια «διαρροή» από το ΠΑΣΟΚ, µία δήλωση από την κ. Κωνσταντοπούλου, καθώς και µια δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, µε το ΚΚΕ να αναγκάζεται να απαντήσει τελικά και εντός Βουλής και µε ανακοίνωση στον κ. Ρωµανό. Κάπως έτσι, η ατυχέστατη δήλωση Κουτσούµπα κυριάρχησε στην ατζέντα την παραµονή της Ηµέρας της Γυναίκας...

∆εν θα εκπλαγώ εάν τις επόµενες ηµέρες γίνει γνωστό πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, δείπνησε µε τον δήµαρχο της Αθήνας, Χ. ∆ούκα, σε καλό και εγκάρδιο κλίµα.

Τι ζήτησε η Ντίνα από τον Στέφανο

Κατά την επίσκεψη του Στ. Κασσελάκη στην Τρίπολη, ανήµερα της Τσικνοπέµπτης, συνέβησαν διάφορα ευτράπελα. Ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραµµατίσει να συναντηθεί µε τα τοπικά στελέχη του κόµµατος σε συγκεκριµένο σηµείο της πόλης, κοντά στην πλατεία Πετρινού, ξαφνικά στον χώρο έσκασε µύτη µια στενή συνεργάτιδα του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσο Πέτρου Τατούλη, ονόµατι Ντίνα Νικολάκου, η οποία προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

∆εν ξέρω εάν πήγε ως απεσταλµένη του Π. Τατούλη, ο οποίος ψάχνεται για να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας µετά την ήττα που υπέστη από το ∆. Πτωχό στην Πελοπόννησο, αλλά η αλήθεια είναι πως κατάφερε να τον «ξεµοναχιάσει», έστω και για ένα λεπτό, ζητώντας του να ενώσει την Κεντροαριστερά.

Η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα µε ποια ιδιότητα του ζήτησε κάτι τέτοιο, καθώς δεν ξέρω και ποιο ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί. Του Γιώργου Παπανδρέου, που στήριζε τον Π. Τατούλη για περιφερειάρχη, ή του Ν. Ανδρουλάκη, που πήγε σε άλλη επιλογή;

«Αστραψε» η Ζωή

Μέχρι και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την «έπεσε» στον γενικό γραµµατέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ∆. Κουτσούµπα, για τις δηλώσεις που έκανε σε σχέση µε τις Ελληνίδες φοιτήτριες που κινδυνεύουν να βγουν στην πορνεία για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους στο πανεπιστήµιο. «Εξοργιστική, αισχρή, ακραία σεξιστική και βαθιά υποτιµητική» χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δήλωση του ∆ηµήτρη Κουτσούµπα πως τα δίδακτρα αναγκάζουν φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies». Ως η µόνη γυναίκα αρχηγός κόµµατος, κάλεσε χθες, παραµονή της Ηµέρας της Γυναίκας, τον ∆. Κουτσούµπα να ανακαλέσει αυτή τη δήλωση και να ζητήσει συγγνώµη.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Ποιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει δεξιά και αριστερά πως ο Ν. Ανδρουλάκης «κοιµάται όρθιος», αφήνοντας τον Στ. Κασσελάκη να αλωνίζει σε ολόκληρη την επικράτεια;

Μεταρρύθμιση

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα µη κρατικών, µη κερδοσκοπικών πανεπιστηµίων πήρε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας ∆ηµοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου από το βήµα της Ολοµέλειας της Βουλής. Παίρνοντας τον λόγο στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το νοµοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι η ίδρυση µη κρατικών ΑΕΙ είναι εµβληµατική και επιβεβληµένη µεταρρύθµιση. «Εµβληµατική διότι απελευθερώνει την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση στην πατρίδα µας από ιδεοληψίες δεκαετιών και αγκυλώσεις του παρελθόντος και επιβεβληµένη γιατί κάθε χρόνο χιλιάδες µαθητές φεύγουν από την Ελλάδα για να σπουδάσουν σε πανεπιστήµια του εξωτερικού».