Δύο οι διεκδικητές για την ΠΕΔ Κρήτης

O Γιώργος Μαρινάκης, δήµαρχος Ρεθύµνου, και ο Ζαχαρίας ∆οξαστάκης, δήµαρχος Χερσονήσου, τον οποίο υποστηρίζουν οι δήµαρχοι του Ηρακλείου, θα διεκδικήσουν την προεδρία της Περιφερειακής Ενωσης ∆ήµων Κρήτης. Η συνέλευση της ΠΕ∆ Κρήτης, που θα αναδείξει στις 16 Φεβρουαρίου τον νέο πρόεδρο, αποτελείται από 24 δηµάρχους και 101 δηµοτικούς συµβούλους, που εκλέγονται από τα ∆ηµοτικά Συµβούλια της µεγαλονήσου. Τα περισσότερα µέλη εκλέγονται, λόγω πληθυσµού, από τον ∆ήµο Ηρακλείου - 29 τον αριθµό. Από τους υπόλοιπους δήµους του Νοµού Ηρακλείου, από τέσσερις αντιπροσώπους εκλέγουν οι ∆ήµοι Φαιστού, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, τρεις ο ∆ήµος Αρχανών, από δύο οι ∆ήµοι Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδας και έναν ο ∆ήµος Βιάννου.

«Κληρονομιά»

Ο ∆ήµος Σαρωνικού αντιµετωπίζει πολλά και µεγάλα προβλήµατα, κληρονοµιά από προηγούµενα χρόνια. Ο µόλις 31 ετών δήµαρχος, ∆ηµήτρης Παπαχρήστου, έχει βάλει στοίχηµα να κερδίσει τη µάχη της καθηµερινότητας. «Είµαστε ένας µεγάλος δήµος, που συµπεριλαµβάνει τις κοινότητες Κουβαρά, Καλυβίων, Αναβύσσου, Σαρωνίδας, Π. Φωκαίας και το στοίχηµα που είχαµε βάλει µε τους δηµότες θα το κερδίσουµε», τονίζει.

Ενστάσεις, διαφωνίες και πολιτικές κόντρες στο ∆ημοτικό Συμβούλιο του ∆ήμου Ζακύνθου, στο γραφικό νησί του Ιονίου.

Αγορά ακινήτου

Την απόφαση για αγορά του ακινήτου που σήµερα ανήκει στο Σώµα Ελλήνων Προσκόπων, για επέκταση του ∆ηµαρχείου Σερβίων, πήρε το ∆ηµοτικό Συµβούλιο, έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσµα την ολοσχερή καταστροφή του πρώτου ορόφου του ιστορικού κτιρίου, το οποίο είχε χτιστεί το 1936. Η συνολική δαπάνη του έργου του ∆ηµαρχείου Σερβίων ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ.

Απόφαση να αλλάξει το όνομα του πηρέ το ∆ημοτικό Συμβούλιο του ∆ήμου Κορδελιού - Εύοσμου στην τελευταία συνεδρίαση.


Απόρριψη

∆εν θα επαναληφθούν οι εκλογές στον ∆ήµο Χολαργού-Παπάγου. Οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί σχετικά µε το κύρος των εκλογών απορρίφθηκαν και ο επανεκλεγείς δήµαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, θα συνεχίσει το έργο του. Υπενθυµίζουµε ότι ο συνδυασµός του δηµάρχου Χολαργού ανακηρύχθηκε νικητής για τρίτη συνεχόµενη εκλογική αναµέτρηση µε την εµπιστοσύνη των δηµοτών του.

Εργαλείο για την αξιολόγηση του κατά ποσό μια πόλη είναι φιλική απέναντι στους μετανάστες δημιούργησε ο ∆ήμος Φυλής.