Άνθρωπος θετικός και δυναμικός, σπάνια την βλέπεις να μην χαμογελά και ακόμα πιο σπάνια -πια - κάνει αρνητικές σκέψεις. Αυτή είναι η Αποστολία Ζώη και παρά το γεγονός ότι ξέρουμε πολλά γι΄αυτήν, φέτος βάλθηκε να μας εκπλήξει με τις επιλογές της.

Η γνωστή τραγουδίστρια ανεβαίνει στο… σανίδι και μάλιστα στην κορυφαία πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης», στο θέατρο Παλλάς που έρχεται από τις 15 Μαρτίου.. Το έργο αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους και έχει μεταφραστεί και παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Η Αποστολία θα κάνει την Πίτσα Κίτσα ένα ρόλο που τότε έκανε η Μάρθα Καραγιάννη.

Μιλώντας με την Αποστολία καταλαβαίνεις όλα όσα υποπτεύεσαι... πόσο λαμπερός άνθρωπος είναι και πόσο εργατική. Ίσως αυτή η εργατικότητα της να είναι και το κλειδί για το νέο της βήμα.

«Το θέατρο με φλερτάρει τα τελευταία χρόνια. Μου έχουν γίνει διάφορες. Καμία όμως δεν τράβηξε το ενδιαφέρον μου. Τώρα ευθυγραμμίστηκαν όλα και ήρθε η στιγμή» είπε για την παράσταση και συνέχισε «Είναι μια ευχάριστη πρόκληση! Πιστεύω ότι έχω να πάρω πολλά από αυτή τη διαδρομή που σίγουρα θα μου χρησιμεύσουν και στο τραγούδι. Οτιδήποτε με εξελίσσει ως καλλιτέχνη θέλω να το δοκιμάζω»

Η Αποστολία βέβαια πάντα αγαπούσε το θέατρο. «Είναι ένας χώρος που λατρεύω. Τώρα που παρακολουθώ τη διαδικασία περισσότερο. Εξάλλου 7 χρόνων ανέβηκα σε θεατρικό σανίδι πρώτη φορά και έπαιζα για δύο χρόνια σε επαγγελματικό θίασο της Θεσσαλίας. Αργότερα έκανα μαθήματα υποκριτικής αφού πάντα πίστευα ότι η υποκριτική και το τραγούδι είναι αλληλένδετα. Δεν ξεχώριζω δράμα η κωμωδία. Η αλήθεια είναι όμως, ότι πλέον ,με όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας και με όλο αυτό που συνέβη στην οικογένεια μου τα τελευταία χρόνια προτιμώ τις κωμωδίες»

Όσο για τους συνεργάτες της... «Είναι μεγάλη μου χαρά να περιτριγυρίζομαι από ταλαντούχους ανθρώπους. Έχω βγάλει ένα συμπέρασμα " Όσο πιο ταλαντούχος είναι ένας άνθρωπος τόσο πιο ακομπλεξάριστος είναι". Ανυπομονώ να πάω στην πρόβα κοντά τους και να μάθω ότι περισσότερο μπορώ»

Μάλλον δεν το ξέρετε και σίγουρα δεν της φαίνεται αλλά… η Αποστολία Ζωή τρώει πάρα πολύ ,είναι gamer (χειρότερη από αντρες) και οδηγεί μηχανές από 12 χρόνων. 

Αυτό που ξέρετε και δεν κρύβεται είναι οτι είναι από τα πιο χαμογελαστά παιδιά που γνωρίζουμε στον χώρο του τραγουδιού, είναι αρκετά προσαρμοστική και βρίσκει πάντα το θετικό σε μια κατάσταση ενώ παράλληλα έχει τεράστια υπομονή σε σημείο που κάνει κακό και είναι ξεροκέφαλη. Λατρεύει τους ανθρώπους που έχουν προσωπικότητα και δεν αντέχει τους διπρόσωπους!

Όσο για το τι την απογοητεύει... «Παλιότερα υπήρχαν πολλά πράγματα που μπορώ να πω ότι με απογοήτευαν στους ανθρώπους. Πλέον έχω αποφασίσει να ασχολούμαι και να αφήνω να περνάει μέσα στην ψυχή μου μόνο αυτό που συμβαίνει στον πολύ στενό μου κύκλο. Με αυτό το τρόπο στην καθημερινότητά μου είμαι πιο χαρούμενη. Αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έχω ανάγκη. Αργότερα μπορεί και να ασχοληθώ με το τι συμβαίνει στην κοινωνία γιατί σίγουρα με επηρεάζει μ'ένα τρόπο.Τωρα μόνο χαρά παρακαλώ»

Η κουβέντα μας έφτασε φυσικά και στην νίκη της στο "nomads"…

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι. Είναι πολύ σπάνιο να γίνεται αυτό από μία γυναίκα. Όλη αυτή η εμπειρία με βοήθησε να δυναμώσω και να πιστέψω περισσότερο στον εαυτό μου. Πήρα αρκετά μαθήματα για τις ανθρώπινες σχέσεις και το πώς λειτουργούν ανάλογα τη συνθήκη. Χαίρομαι που το πέρασα όλο αυτό γιατί κατά κάποιο τρόπο ενηλικιώθηκα»

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο "Πολιτισμός", της εφημερίδας «Παραπολιτικα»