Με πυξίδα 100 έργα από 25 διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες, το κοινό έχει τη δυνατότητα, από σήμερα, να εξερευνήσει τα άδυτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σημείο εκκίνησης της έκθεσης «Μετά τη Βαβέλ» είναι το ισόγειο του κτιρίου με μια πρώτη γεύση συναρπαστικής αισθητικής περιπλάνησης από δύο, μεταξύ άλλων, σπουδαίους της τέχνης, τον Νοτιοαφρικανό «μάγο» των σκιών, Γουίλιαμ Κέντριτζ και τον Αμερικανό βιντεοκαλλιτέχνη, Γκάρι Χιλ. Στη συνέχεια, ο θεατής κατεβαίνει τέσσερα επίπεδα του κτιρίου ακολουθώντας τις δαιδαλώδεις διαδρομές της νέας πτέρυγας του Μεγάρου γεμάτες εκπλήξεις και μεταφορικές έννοιες σύγχρονης τέχνης, έως ότου φτάσει στην «μπούκα» του μετρό που θα συνέδεε το Μέγαρο Μουσικής με τη στάση που τελικά δεν έγινε στο συγκεκριμένο σημείο. Στο βάθος της εγκαταλειμμένης κατασκευής, ανάμεσα σε κομμάτια από μπετόν και σίδερα, ένα έργο του Γκάρι Χιλ, το συγκινητικά δυνατό βίντεο- έργο «Viewer» με 17 βιντεοσκοπημένες φιγούρες μεταναστών οικοδόμων να μας κοιτούν κατάματα.

Η εικαστική έκθεση «Μετά τη Βαβέλ» είναι η δεύτερη της εκθεσιακής τριλογίας «Η άγραφη βιβλιοθήκη» που άνοιξε το καλοκαίρι και συνεχίζει σε επιμέλεια 'Αννας Καφέτση, διευθύντριας του εικαστικού κέντρου annexM του Μεγάρου. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. 

Στον λαβύρινθο αυτής της «μετα-μπορχεσιανής βιβλιοθήκης της Βαβέλ» που σχεδίασε η 'Αννα Καφέτση, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα, βιβλία καλλιτεχνών, διαδικτυακά έργα, μεταξύ των οποίων και νέες παραγωγές, καθώς και περφόρμανς έργων της Ισπανίδας Ντόρα Γκαρσία πάνω σε ψυχαναλυτικά κείμενα του Ζακ Λακάν. 

Διάρκεια έκθεσης έως 10 Μαρτίου 2019.