Με μια δωρεάν παράσταση, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζεται η λειτουργία του «Ολύμπια-Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας» - όπως είναι η μετονομασία της ιστορικής σκηνής της «Εθνικής Λυρικής Σκηνής», την οποία έχει μισθώσει για 10 χρόνια από την Τράπεζα της Ελλάδας, ο Δήμος Αθηναίων.

Το «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Φ. Μέντελσον, βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σέξπιρ, και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη και μουσική διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), Κων/νος Μπιτζάνης, και ο αρχιμουσικός και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του «Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας», Λουκάς Καρυτινός, παρουσίασαν το νέο θέατρο και το πρόγραμμά του, που περιλαμβάνει, μεταξυ άλλων, τις όπερες «Ο Ορφέας στον Άδη» και «Η Ωραία Ελένη» του Όφενμπαχ, το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέϊ Προκόφιεβ και δεκάδες παιδικές και εκπαιδευτικές παραστάσεις (το λεπτομερές πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ).

Συνεπές στον κοινωνικό-πολιτισμικό του ρόλο, το θέατρο -που θα διοικείται από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του «Ολύμπια»- θα προσφέρει δωρεάν μια συναυλία το μήνα, όπως και όλες τις εκπαιδευτικές και παιδικές εκδηλώσεις, ενώ για τις υπόλοιπες παραστάσεις οι τιμές των εισιτηρίων θα ανέρχονται από 3 ευρώ για τις ευάλωτες ομάδες έως 10 ευρώ για τις θέσεις στην πλατεία. Καθώς το κόστος των παραγωγών θα καλύπτεται από τα εισιτήρια, η τιμή εισιτηρίου ενδέχεται να φθάνει στα 25 ευρώ μόνον για τις μεγάλες, διεθνείς παραγωγές.

«Στόχος μας είναι ο εμβληματικός αυτός χώρος να παραμείνει ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού για την πόλη, να επαναπροσδιορίσει τη λυρική του ταυτότητα και να αποτελέσει προορισμό με διεθνή προβολή», σημείωσε ο δήμαρχος, Γ. Καμίνης.

«Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε νέους δημιουργούς, να αγκαλιάσουμε νέους καλλιτέχνες και ομάδες, αλλά και να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας με υψηλής ποιότητας παραγωγές από την Ελλάδα και το εξωτερικό», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Κ. Μπιτζάνης.

«Πρόκειται για το Μουσικό Θέατρο του Δήμου Αθηναίων που θα συνεχίσει τη δημιουργική πορεία του ιστορικού θεάτρου στο παρόν και το μέλλον», κατέληξε ο Λ. Καρυτινός, ο οποίος εξήγησε ότι οι λυρικές παραγωγές θα «απλωθούν» σε όλη τη σεζόν.

Ώρα έναρξης της παράστασης: 20:30.