Περίπου 150 φίλοι του Πεδίου του Άρεως, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, περπάτησαν βράδυ στις διαδρομές του, και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του.

Ταυτόχρονα διατράνωσαν τη θέλησή τους να ζωντανέψει το Πάρκο και να επιστρέψει στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Οι ομιλητές από την κοινότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» αναγνώρισαν τη βελτίωση των συνθηκών στο Πάρκο με την απαλλαγή του από την πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών, την πρόσφατη λειτουργία του φωτισμού και την φύλαξή του απο αστυνομικούς όλο το 24ωρο που κάνουν δυνατή την ασφαλή κίνηση επισκεπτών σε όλη την διάρκεια της λειτουργίας του.

Τόνισαν ότι πρέπει άμεσα να γίνουν από την Περιφέρεια οι απαραίτητες ενέργειες που θα το αναβαθμίσουν και θα το βοηθήσουν να γεμίσει επισκέπτες.

Τα αιτήματα προς την Περιφέρεια συνοψίζονται στα εξής:

1) Να συντηρείται συστηματικά ο φωτισμός και να εξασφαλισθεί η προστασία του από κλοπές και βανδαλισμούς

2) Να καθαριστεί το πράσινο στα παρτέρια και να φροντιστούν τα φυτά.

3) Να επιδιορθωθούν τα σιντριβάνια και οι υδάτινες διαδρομες που δούλεψαν μόνο 15 μέρες, για τα εγκαίνια της ανάπλασης. Εδώ και τρία χρόνια ακούμε για τεχνικα προβλήματα. Τα τέσσερα χρόνια της τωρινής διοίκησης δεν αφήνουν πλέον περιθώρια σε δικαιολογίες.

4) Απαιτούμε το κτίριο του Αλσους να είναι ανοιχτό και οικονομικά προσιτό σαν καφέ, για όλες τις ώρες της ημέρας, με κύρια αποστολή την προσέλκυση και εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Πάρκου. Σε καμία περίπτωση να μην αποκοπεί από την πλατεία του Πάρκου ούτε οπτικά με φράχτες ούτε περιπατητικά με εμπόδια.

5) Να δουλέψουν οι τρείς γεωτρήσεις του Πάρκου. Είναι απαράδεκτο, εδώ και τρία χρόνια , να ποτίζεται με νερό της ΕΥΔΑΠ. (αν θεωρηθεί πότισμα το να χύνεται νερό από τα κομμένα πλαστικά υπέργεια λάστιχα που υπάρχουν παντού)

6) Η εργολαβία φύλαξης του πάρκου έχει αποτύχει και ποσοτικά και ποιοτικά. Οι 3-4 φύλακες δεν αρκούν για το Πάρκο και οι ίδιοι μας εκμυστηρεύονται ότι δεν

φυλάσσουν αλλα απλά ενημερώνουν. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κόστος τον χρόνο αλλα ελάχιστη ουσία. Θέλουμε ουσιαστική φύλαξη σε συνεργασία με την αστυνομία.

7) Να τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής σε όλο το Πάρκο με πρώτη προτεραιότητα στο χώρο της πρώην πιάτσας ναρκωτικών ώστε να αποτραπεί το πισωγύρισμα.. Η εμπειρία του Πάρκου Βεϊκου και Νέας Σμύρνης έχουν αποδείξει την επιτυχία τους. Να αποκατασταθεί ο χώρος άθλησης εφήβων.

8) Οι πόρτες να κλείνουν στις 23:00 το βράδυ όπως ήταν παλιά.

9) Να λειτουργήσει η εγκαταλελειμμένη τουαλέτα στο πάνω μέρος του Πάρκου. Δεν είναι δυνατόν το Πάρκο να έχει θεσμοποιηθεί σαν ουρητήριο των διερχομένων ταξί.

10) Να πέσουν τα τείχη του Πανελληνίου Γ.Σ. Αν το Πάρκο είναι φυλασσόμενο δεν υπάρχει λόγος για πανύψηλα τείχη . Η ελεύθερη κίνηση αθλητών και επισκεπτών θα ωφελήσει και τον Π.Γ.Σ. και το Πάρκο

11) Να χωροθετηθεί περιοχή όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους

12) Να επισπευστεί η ανασκευή του των εγκαταστάσεων (πρώην Green Park) και να υποχρεωθεί ο ανάδοχος να λειτουργεί καφέ όλη την ημέρα.

13) Να επισκευασθούν τα σπασμένα μάρμαρα στους δρόμους του Πεδίου Άρεως καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων. Χθες είχαμε ένα τέτοιο ατύχημα, καθώς το πόδι ενός ηλικιωμένου κυρίου μπήκε σε μια τέτοια τρύπα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις μελωδίες ενός σαξοφώνου μέσα στην σιγαλιά του Πάρκου από τον φίλο Νέστωρα Βασιλάκη.

Οι κάτοικοι της περιοχής και οι φίλοι του Πεδίου του Άρεως θα είναι παρόντες, θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα διεκδικούν την αναβάθμιση του Πάρκου σύμφωνα με τις προσδοκίες τους.