Το Ίδρυμα Ωνάση στέκεται δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, υποστηρίζοντας την ανακατασκευή της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Rex, και συγκεκριμένα την ανακατασκευή του ισογείου του θεάτρου.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν νέα κερκίδα και καθίσματα στην πλατεία, κατασκευή συμπληρωματικών εξεδρών και νέα καθίσματα στον εξώστη, καθώς και φωτιστικό εξοπλισμό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει το Εθνικό Θέατρο. Πιο πρόσφατα, υπήρξε μέγας χορηγός για την πραγματοποίηση των παραστάσεων της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16 και χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του το 2017 (μετάκληση αναγνωρισμένων καθηγητών και εκπαιδευτών από Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού).

Παράλληλα με τη Στέγη, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υποτροφίες που επικεντρώνονται σε πολιτιστικές δράσεις, το Ίδρυμα Ωνάση επιδιώκει τις συμπράξεις και τις συνέργειες, καθώς η έννοια της συνεργασίας διατρέχει την ιστορία του. Η δύναμη πάντα προκύπτει από την ένωση και οι συμμαχίες πολιτιστικών φορέων ωφελούν την κοινωνία.