Έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή το εικαστικό αφιέρωμα στον καταξιωμένο, πολυσχιδή και ιδιαίτερα αγαπητό καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από το σύνολο του τύπου αλλά και του κοινού που την έχει επισκεφθεί έως τώρα.

Κύριο χαρακτηριστικό της ζωγραφικής του Δημήτρη Μυταρά είναι, όπως γνωρίζουμε, η συνύπαρξη αντιφατικών δεδομένων τα οποία επιδέξια διαπλέκονται δημιουργώντας την παραδοξότητα που διατρέχει τη γόνιμη και δημιουργική καλλιτεχνική του πορεία. Η ποίηση συνεκφράζεται με την βία, ο λυρισμός με την βαναυσότητα, η ηδονή με την τραχύτητα… Πρόκειται για ένα έργο σύνθετο αλλά πρωτότυπο και αυθεντικό, με πολλαπλές όψεις, που εξελίσσεται επί εξήντα σχεδόν χρόνια, όσα δηλαδή και ο δημιουργικός χρόνος του Μυταρά, ο οποίος με πλήρη αφοσίωση επιτέλεσε το λειτούργημα του καλλιτέχνη, ερευνώντας και αναδεικνύοντας με υποκειμενικότητα και ιδιομορφία τον τρόπο να συλλαμβάνει τον κόσμο που τον περιβάλλει.

Το εικαστικό αυτό αφιέρωμα θα πλαισιώσει ο δίγλωσσος συνοδευτικός κατάλογος 284 σελίδων, τον οποίο θα εκδώσει η Μικρή Άρκτος.

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Άνδρος, Τηλ. 22820 22444