Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν, χθες, τα εγκαίνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά δύο παράλληλων θεματικών εκθέσεων, φωτογραφίας με τίτλο: «The duty of memory» και θέμα τα ναυάγια στην Ελλάδα και στον κόσμο του πρώην Ιταλού πρέσβη και φωτογράφου κ. Stefano Benazzo και ομαδική εικαστική έκθεση με έργα 82 καλλιτεχνών η οποία έχει τίτλο «τα καΐκια που πληγώναμε» με αναφορά στην καταστροφή των παραδοσιακών σκαφών με βάση οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και οι δύο εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και διοργανώθηκαν από τη Δημοτική Πινακοθήκη.

Η μεν ομαδική εικαστική έκθεση έγινε σε συνεργασία με τον «Ορίζοντα Γεγονότων» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, η δε έκθεση φωτογραφίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών, η οποία επίσης τελεί και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Ιταλικής Πρεσβείας.

Σημειώνεται πως οι εκθέσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δήμου Πειραιά για τη διάσωση των παραδοσιακών σκαφών. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συμμετείχε σε περιβαλλοντικές δράσεις για τη διάσωση των ξύλινων σκαφών. Επιπλέον κατέθεσε πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να ελλιμενιστούν 21 καΐκια στο Μικρολίμανο για τη δημιουργία ενός πανελλαδικού πόλου μαθητείας, γύρω από τα επαγγέλματα που συμβάλουν στη συντήρηση των καΐκιών, όπως η ξυλοναυπηγική, τα αρματώματα κ.ά.

Διάρκεια εκθέσεων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2018

- Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-21:00