Η διάσημη Ισπανίδα τραγουδίστρια Luz Casal, η «απόλυτη ντίβα και ερωτική φωνή», η «μούσα του Αλμοδόβαρ», έρχεται στην Ελλάδα και θα δώσει την ευκαιρία στους φανατικούς θαυμαστές της να την απολαύσουν την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, σε ένα ερωτικό οδοιπορικό, που ετοίμασε η ίδια ειδικά για το ελληνικό κοινό, που τόσο την έχει αγαπήσει.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα ξαναέρθω στην Ελλάδα. Αγαπώ πολύ το ελληνικό κοινό και ελπίζω η βραδιά να μείνει αξέχαστη σε όλους μας», λέει η τραγουδίστρια. Και συμπληρώνει: «Η Ελλάδα είναι τόσο όμορφη! Εχετε μια πανέμορφη χώρα, γεμάτη φως και θετική ενέργεια. Λατρεύω τα νησιά, τους ανθρώπους, την ιστορία της. Κάθε φορά που έρχομαι θέλω να τη γνωρίζω όλο και περισσότερο και ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να επισκεφτώ όσο πιο πολλά μέρη της μπορώ».

Ο χώρος όπου θα ερμηνεύσει τα μυθικά τραγούδια της δεν είναι τυχαίος.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ συναρπαστικό το ότι μπορώ και κάνω μια συναυλία στο Ηρώδειο, σε έναν τέτοιο ιστορικό και εμβληματικό χώρο, που από μόνος του είναι έμπνευση. Ανυπομονώ», μου λέει.

Ολα αυτά τα χρόνια έχουν γραφτεί για εκείνη δεκάδες χαρακτηρισμοί αποθέωσης, τους οποίους όμως η ίδια θεωρεί μέχρι ενός σημείου... υπερβολικούς.

«Πολλές φορές οι χαρακτηρισμοί που μου αποδίδονται πιστεύω ότι είναι υπερβολικοί. Σε μια προσπάθεια να αποδώσεις τον θαυμασμό σου σε κάποιον, χρησιμοποιείς λέξεις που ίσως είναι υπερβολικές. Αν με ρωτούσατε τι θα προτιμούσα, θα ήταν να πουν απλώς ότι είμαι μια έντιμη ερμηνεύτρια».

Με την ερωτική φωνή της ερμηνεύει τα μυθικά τραγούδια «Piensa en mi» και «Un ano de amor» από την περίφημη ταινία «Ψηλά τακούνια», καθώς και αξεπέραστες επιτυχίες, όπως το «Historia de un amor» και το «18 anos», και δίκαια της αποδίδεται ο χαρακτηρισμός ντίβα του έρωτα! Τι θέση έχει όμως ο έρωτας στη δική της ζωή;

«Δεν υπάρχει ζωή χωρίς έρωτα... Ο έρωτας είναι έμπνευση, είναι οι νότες μιας μελωδίας...», απαντά.

Είναι μια χορτάτη γυναίκα, που έχει κάνει λαμπερή καριέρα. Τη ρωτώ όμως αν υπάρχει κάποιο όνειρό της που δεν έχει εκπληρωθεί και ποια είναι τα όνειρά της για το αύριο...

«Εύχομαι να μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ το τραγούδι, που είναι ο τρόπος έκφρασής μου προς τους ανθρώπους, και να ερμηνεύω με αυθόρμητο, έντονο και ειλικρινή τρόπο», απαντά.