Σε μια συγκινητική ανάρτηση για την σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παππά προέβη η δημοσιογράφος Ντέπη Γκολεμά με αφορμή τα 92α γενέθλιά της.

Στην ανάρτησή της η Ντέπη Γκολεμά ανέφερε:

«Σήμερα η Ειρήνη Παπά, καθηλωμένη στο κρεβάτι με πάλλευκα μαλλιά είναι 92 ετών. τα γιόρτασε χθες ερήμην της, μια και το μυαλό της έχει από μόνο του διαγράψει την υπέροχη ζωή της. Η Ελληνίδα θεά, Ρωμιά αλλά και Ρωμαία όπως έλεγε, (μια και θεωρούσε τη Ρώμη δεύτερο σπίτι της) που γύρισε το κόσμο έδειξε παντού τις αρχαίες τραγωδίες που τόσο τις άρεσαν, έγινε σταρ του Χόλιγουντ, με δεκάδες βραβεία και υποψηφιότητες, γενναία και περήφανη σαν Ελληνίδα νικήθηκε από μια αρρώστια τη χειρότερη κατά τη γνώμη μου, το Αλτζχάιμερ Μια αρρώστια που δεν σου δίνει καν το δικαίωμα των αναμνήσεων της Ζωής σου. να επιλέγεις εσυ καθώς γερνάς, πια σβήνεις, ποιά κρατάς στα βάθη της ψυχής σου. τα θυμούνται οι άλλοι για λογαριασμό σου….. Πόσο όμορφη, πόσο Δωρική,πόσο γενναία, πόσο ταλαντούχα. Σαν αρχαία Ελληνίδα θεά»…..

Τι λέει η ανιψιά της

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έκανε στο Reader.gr η Μέλια Τατάκη, ανιψιά και ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους της Ειρήνης Παππά, περιγράφοντας παράλληλα τί πραγματικά συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας της ηθοποιού.

«Η Ειρήνη Παππά πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ τα τελευταία 5 χρόνια. Ναι η αλήθεια είναι λυπηρή διότι το Αλτσχάιμερ είναι μια πάρα πολύ σκληρή ασθένεια.

»Όμως το πραματικά μεγάλο πρόβλημα είναι τα fake news που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες. Επίσης είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η Ντέπη Γκολεμά έχει δαιμονοποιηθεί επειδή είπε την αλήθεια.

»Η Ειρήνη Παππά στα 89 της χρόνια, τα οποία γιορτάσαμε, παραμένει όμορφη, τα μαλλιά της είναι κατάμαυρα όπως ήταν πάντα και δεν είναι κατάκοιτη. Εγώ μένω μαζί της στην Πλάκα και υπάρχουν τρεις ακόμα γυναίκες που τη φροντίζουν. Είναι δυνατή και ζει την καθημερινότητά της με αξιοπρέπεια και γεμάτη με την αγάπη μας».

Όπως είναι γνωστό όλα αυτά τα χρόνια, επιλογή και επιθυμία της Ειρήνης Παππά ήταν και παραμένει, να κρατά την ιδιωτική της ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάτι που επιθυμεί και το συγγενικό περιβάλλον της ηθοποιού αντιμετωπίζοντας διακριτικά τη δύσκολη κατάσταση.

Η κυρία Τατάκη με θλίψη σημειώνει στο Reader.gr: «Εύχομαι να σταματήσει εδώ ο θόρυβος που προκλήθηκε γύρω  από το αυτό το ζήτημα, όπως και οι ψευδείς πληροφορίες ή τα τηλεφωνήματα για συλλυπητήρια. Το μόνο σημαντικό πράγμα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή για να φτιάξει τη μέρα μου, είναι να ακουστεί και να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Μία οφειλόμενη επανόρθωση:

Σε προηγούμενη ανάρτηση του parapolitika.gr υπήρξε αναφορά στη δημοσιογράφο Ντέπη Γκολεμά με όρους που σαφώς δεν ανταποκρίνονται στην πολυετή και καταξιωμένη προσφορά της στη δημοσιογραφία. Ζητούμε συγγνώμη...