Σε θετικό κλίμα και με διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 μια συνάντηση εργασίας με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) με τους εκπροσώπους των φορέων και των σωματείων της κινηματογραφικής κοινότητας, με στόχο την ανάπτυξη ενός γόνιμου διάλογου για τα ζητήματα του κινηματογραφικού χώρου.

Στο κάλεσμα της Διοίκησης του Ε.Κ.Κ. ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Ε.Α.Κ.), της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών, της Ένωσης Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (Ε.Σ.Π.Ε.Κ.), της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Ε.Ε.Σ.), της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (Ο.Κ.Λ.Ε.), του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων (Σ.Α.Π.Ο.Ε.), του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Κινηματογράφου-Τηλεόρασης-Βίντεο & Πολυμέσων (Σ.Ε.Π.Κ.Τ.Β. & Π.) και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.).

Tο Ε.Κ.Κ. ανακοινώνει τη συγκρότηση δύο ακόμα επίτροπων αξιολόγησης, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής μεταξύ της υποβολής των αιτήσεων και της προέγκρισης χρηματοδοτήσεων.

Αυτές οι επιτροπές θα λειτουργήσουν παράλληλα με την υπάρχουσα επιτροπή, η οποία αξιολογεί τις αιτήσεις για το «Βασικό Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων», το «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Ντοκιμαντέρ», το «Πρόγραμμα για Νέους Σκηνοθέτες (1η ή 2η ταινία)» και το «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Χαμηλού Προϋπολογισμού». Η πρώτη επιτροπή θα αξιολογεί τις αιτήσεις για το «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Μικρού Μήκους» και η δεύτερη για τα Προγράμματα «Συγγραφή Σεναρίου-Development» και «Ανάπτυξης Παραγωγικού Σχεδίου-Development».

Οι δύο νέες επιτροπές απαρτίζονται από τους/τις παρακάτω:

Επιτροπή για το «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Μικρού Μήκους»:

1. Σοφία Εξάρχου, σκηνοθέτης-σεναριογράφος

2. Γιώργος Μακρής, σεναριογράφος-ηθοποιός

3. Αφροδίτη Νικολαΐδου, σεναριογράφος-μεταδιδακτορική ερευνήτρια σε θέματα κινηματογράφου

4. Γιάννης Σακαρίδης, σκηνοθέτης-σεναριογράφος

5. Παναγιώτης Φαφούτης, σκηνοθέτης-σεναριογράφος

Επιτροπή για το «Πρόγραμμα “Συγγραφή Σεναρίου-Development”» και το «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Παραγωγικού Σχεδίου-Development»:

1. Κώστας Μαχαίρας, σκηνοθέτης-σεναριογράφος

2. Πέννυ Παναγιωτοπούλου, σκηνοθέτης-σεναριογράφος

3. Κάλλια Παπαδάκη, συγγραφέας-σεναριογράφος

4. Θανάσης Σκρουμπέλος, σεναριογράφος-σκηνοθέτης

5. Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφεάς-σεναριογράφος

Παράλληλα, βρίσκεται εν εξελίξει η διαδικασία συγκρότησης μιας επιπλέον γνωμοδοτικής επιτροπής για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ολοκληρωμένου Κινηματογραφικού Έργου».

Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, η Διοίκηση του Ε.Κ.Κ. πρόκειται να προκαλέσει μια ακόμα συνάντηση εργασίας στις αρχές Οκτωβρίου, με σκοπό να συζητηθεί η πρόοδος στα ζητήματα που αναδείχθηκαν.