Την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Ιουνίου, ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Mykonos Art Festival 2018, με συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου. Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφθεί κανείς τη Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της.

Οι εκδηλώσεις που ξεκινούν την Παρασκευή, στο Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης - περιβάλλον του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης». Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής και του Μουσείου Κώστα Τσόκλη.

Το διήμερο των εγκαινίων θα συνεχιστεί την Κυριακή 24/6, με τις εξής εκδηλώσεις:

Στις 17:30, εγκαίνια της έέκθεσης «Κυκλαδικά στιγμιότυπα, από τα μνημεία και τους ανθρώπους τους» (διοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δήλου.

- Στις 21:00, συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου - Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, στην ανάρτηση του στο facebook, το Mykonos Art Festival ήρθε για να μείνει!

Συνέχισε λέγοντας: "Και ξεκινά τόσο δυναμικά, απεικονίζοντας πόσο ψηλά έχουμε βάλει τον πήχη.

Σας προσκαλώ όλες και όλους το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουνίου στο πρώτο δυνατό πολιτιστικό διήμερο του φετινού καλοκαιριού!"