Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα εννιά χρόνια λειτουργίας του.

Οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ.

Εορταστικές θεματικές παρουσιάσεις

«Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» - Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Την ημέρα των γενεθλίων του Μουσείου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια» με οδηγούς τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και να ανακαλύψουν σημαντικά έργα για τα μεγάλα μυστήρια της Ελευσίνας, καθώς και τη σύνδεση της Ελευσίνας με την Αθήνα και την Ακρόπολη.

Ελληνικά: 10 π.μ., 12 μεσημέρι, 2 μ.μ., 4 μ.μ., 6 μ.μ. Αγγλικά: 12:30 μ.μ., 5:30 μ.μ.

Συμμετοχές: Εγγραφές γίνονται την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου. Ισχύει για περιορισμένο αριθμό συμμετοχών. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (€3).

Συναυλία

Big Band Δήμου Αθηναίων - «Διαχρονικό ταξίδι στη jazz μουσική» -Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα: 9μμ

Την ίδια ημέρα, στις 9 το βράδυ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου με αγαπημένες jazz μουσικές που θα ερμηνεύσει η Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

Μουσικοί: Κόλλιας Δημήτρης - Άλτο Σαξόφωνο, Μουρτζούκος Ανδρέας - Άλτο Σαξόφωνο, Καραγιάννης Κώστας – Τενόρο Σαξόφωνο, Μακρής Κώστας - Τενόρο Σαξόφωνο, Βαζούρας Κωστής – Βαρύτονο Σαξόφωνο, Κοκόλης Διονύσης – Τρομπέτα I, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ – Τρομπέτα II, Κατσαρέλης Βαγγέλης - Τρομπέτα III, Καραγιαννάκης Γιάννης – IV, Ανδρέου Αντώνης – Τρομπόνι I, Ζαρέας Γιώργος - Τρομπόνι II, Τζαμαρίας Άγγελος - Τρομπόνι III,

Αλεξανδρής Κώστας - Τρομπόνι IV (Μπάσο τρομπόνι), Χαρονιάν Κεβόρκ – Ηλεκτρική Κιθάρα, Αμίρης Σάμι – Πιάνο, Γεωργιάδης Γιώργος – Κοντραμπάσο – ηλεκτρικό Μπάσο, Κτιστάκης Αλέξανδρος - Δράκος - Τύμπανο