Στα πλαίσια του 'Φεστιβάλ ATLAS' που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Θέατρο ΡΕΤΡΟ παρουσιάζει την θεατρική δράση Ο Δικός μου Μίτος βασισμένη στον μύθο 'Ο Θησέας και ο Μινώταυρος'.

Τι είναι ο λαβύρινθος; Γιατί κάποιος βρίσκεται εκεί; Μπορεί να βγεί; Ποιος είναι ο δικός σου Μίτος; Μήπως είναι ένα μπαλόνι; Ένας καλός ύπνος; Μία αγκαλιά, ένα ποίημα; Ή μία ζωγραφιά; Τις απάντησεις θα τις ανακαλύψουν τα παιδιά με την παράσταση αυτή σε δύο ιδιαίτερους χώρους του Πειραιά.

Η αφήγηση βασίζεται σε δύο ηθοποιούς, οι οποίοι εναλάσσουν τους ρόλους του μύθου. Με απλά σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν τους χώρους & τις ατμόσφαιρες της ιστορίας. Μετά την αφήγηση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι & εικαστικό εργαστήριο με σκοπό μία έκθεση ζωγραφικής φτιαγμένη απο τους μικρούς μας θεατές.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ATLAS / ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ / Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΙΤΟΣ

3 Ιουλίου. Γενικό Νοσοκομείο 'ΤΖΑΝΕΙΟ'.18.00

4 Ιουλίου. Παπαστράτειος Παιδική στέγη Πειραιώς. 10.00

Συντελεστές:

Σύλληψη ιδέας – Σχεδιασμός δράσης: Αγγελική Φράγκου. Διασκευή μύθου: Μαργαρίτα Κυραγιάννη. Σκηνοθετική επιμέλεια: Αιμίλιος Αλεξανδρής. Ερμηνεύουν: Βάλια Παπακωνσταντίνου και Αγγελική Φράγκου

*Η δράση απευθύνεται στα παιδιά από το Γενικό Νοσοκομείο «Τζάνειο» και την «Παπαστράτειο Παιδική Στέγη Πειραιώς». Θα ακολουθήσει έκθεση με τις δημιουργίες των παιδιών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.