Τρεις νέες γυναίκες δημιουργοί παρουσιάζουν τις δουλειές τους στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών. Κάθε μία με τη δική της καλλιτεχνική ταυτότητα, καλούν το κοινό να παρακολουθήσει παραστάσεις που ξεχωρίζουν η κάθε μία για το ιδιαίτερο ύφος της και την απρόσμενη θεματική της.

Η Violet Louise (Λουίζα Κωστούλα) με τις Παράξενες Ιστορίες δημιουργεί ένα επιβλητικό περιβάλλον με ζωντανή μουσική και πολυμέσα, σε μία πρωτότυπη προσέγγιση στο έργο του Έντγκαρ Άλαν Πόε.

Η Μάρθα Μπουζιούρη με την Αμάρυνθο προσεγγίζει με όρους θεάτρου ντοκιμαντέρ μια υπόθεση που αναστάτωσε την Ελλάδα, εξετάζοντας τους μηχανισμούς κατασκευής της αλήθειας και απόδοσης δικαιοσύνης.

Και η βραβευμένη Ελίζα Σόρογκα με τις Ρίζες παρουσιάζει μία υποβλητική σύνθεση κινηματογραφικής και σκηνικής αφήγησης, που εστιάζει στη ζωή μοναχικών γυναικών σε ερειπωμένα χωριά της Ηπείρου.

Επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών θα πραγματοποιηθεί πενθήμερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών, με την καθηγήτρια ανάπτυξης, διαχείρισης και διανομής καλλιτεχνικών έργων Iva Horvat.

Οι αιτήσεις λήγουν στις 20 Μαΐου.