Από τις 4 έως τις 6 Μαϊου το πιο χαρούμενο και νόστιμο φεστιβάλ, με την αφρόκρεμα των μικρών παραγωγών της Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. 

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Στο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018» θα συμμετάσχουν γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Παραγωγών που επελέγησαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από την γευσιγνωστική ομάδα του «Αθηνόραμα» και του «Αθηνόραμα Umami».

Οι συμμετέχοντες είναι:

-Εταιρείες που παράγουν κατά βάση τυποποιημένα προϊόντα προσβάσιμα στον καταναλωτή.

-Εταιρείες που παράγουν προϊόντα με ποιοτικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν προκύψει ή θα προκύψουν μέσα από δοκιμές της ομάδας κριτικών γεύσης του «Αθηνόραμα» και του «Αθηνόραμα Umami».

-Εταιρείες που παράγουν προϊόντα, τα οποία έχουν διακριθεί ή βραβευθεί σε ανάλογες διεθνείς εκθέσεις ή διαγωνισμούς.

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Στα περίπτερα του φεστιβάλ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα και ωραία ποτά και αναψυκτικά που δημιούργησαν Έλληνες παραγωγοί: αρωματισμένοι οίνοι, στα πρότυπα των αρχαίων ελληνικών, όπως ο Ροδίτης με Ασύρτικο (λευκός) και το Syrah με Μοσχάτου Αμβούργου (κόκκινο) ενισχυμένοι με φυσικό χυμό αρώνιας αλλά και τσίπουρο αρωματισμένο με αρμπαρόριζα, αρώνια, λεμόνι ή ρόδι, η πρωτότυπη Honey Soda, που εμπνέεται από το γνωστό... πυθαγόρειο γιατροσόφι με νερό, μέλι και λεμόνι, και το καινοτόμο Holy Ginger, που φτιάχνεται με κρύα εκχύλιση από μέλι ανθέων, φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας και λεμονιού.

Ακόμη και τζιν αρωματισμένο, εκτός από άρκευθο, με κρίταμο, μυρτιά, άνθη πορτοκαλιάς και γλυκά βότανα των ελληνικών βουνών μάς επιφυλάσσουν οι φετινοί συμμετέχοντες.

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι ελεύθερες, χωρίς επιπλέον κόστος, και θα γίνονται σε δύο ειδικά διαμορφωμένες σκηνές. Στις φετινές μαγειρικές επιδείξεις θα δώσουν, όπως πάντα, το «παρών» δυνατά ονόματα: ο Έκτωρ Μποτρίνι θα μας παρουσιάσει συνταγές γύρω από την ιδέα «πάστα με εσπεριδοειδή», o Γιάννης Λουκάκος θα αναλάβει τη μύησή μας στο ριζότο και στα κόλπα που το κάνουν άψογο, ο Αλέξανδρος Τσιο­τίνης θα ετοιμάσει απροσδόκητα εδέσματα που μπορούν να συνδυαστούν με μπίρες διαφορετικών στιλ, o Γιώργος –«Τηλέμαχος»– Τσιλιγκίρης θα μας μυήσει στα μυστικά του κρέατος, η Μυρσίνη Λαμπράκη θα μας μάθει πώς να το ψήνουμε σωστά ανάλογα με το είδος του, η Κωνσταντινουπολίτισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου θα παρουσιάσει το θέμα «Ο έρωτας της γης με τη θάλασσα» συνοδεία Ούζου Πλωμαρίου, ο Γιώργος Τσούλης ένα «brunch αλά ελληνικά», o Νίκος Μαρίνος γλυκές και αλμυρές συνταγές «comfort food με τρόπο... ελληνικό», ενώ μαγειρικές παρουσιάσεις θα κάνουν επίσης ο Τάσος –mamapeinao.gr– Αντωνίου και ο Jean-Louis Capsallas του Δειπνοσοφιστήριου.