Αναζητάτε έξυπνους τρόπους για να μυήσετε τα παιδιά σας στο διάβασμα βιβλίων που αναμφισβήτητα αποτελούν πηγή γνώσης;

Τη λύση δίνουν τα ίδια τα βιβλία που περιγράφουν ζουμερές και έξυπνες ιστορίες για το διάβασμα και τα οφέλη του.

Σας παρουσιάζουμε οκτώ τέτοια βιβλία, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας:

Ένα παιδί από βιβλία- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ

Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο The Bologna Ragazzi Award 2017, ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο των παιδικών εκδόσεων και συμπεριλήφθηκε στη μακρά λίστα για το βραβείο Goodreads Choice Award 2016 στην κατηγορία εικονογραφημένων βιβλίων.

Ένα κορίτσι φτιαγμένο από βιβλία πλέει με τη σχεδία του σε μια θάλασσα λέξεων, ώσπου φτάνει στο σπίτι ενός αγοριού. Το προσκαλεί να ζήσουν μαζί μια περιπέτεια στον κόσμο των ιστοριών, εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν με τη δύναμη της φαντασίας.

Οι χαρακτήρες του Oliver Jeffers, ξεκινάνε μαζί το ταξίδι τους, κινούνται και ανιχνεύουν τον δρόμο τους στο ιδιόμορφο τυπογραφικό τοπίο του Sam Winston, σε ένα βιβλίο-ύμνο στη δύναμη της αφήγησης.

Στις φτιαγμένες από κείμενο εικόνες, περιλαμβάνονται σαράντα κλασικά έργα της παιδικής λογοτεχνίας, η μοναδική στο είδος της εικονογράφηση, προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία και οδηγεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν, να μάθουν και να εμπνευστούν δικές τους ιστορίες με αφορμή τις πρωτότυπες.

Η ξύπνια βασιλοπούλα-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Η πριγκίπισσα Ωραία, απόγονος της Ωραίας Κοιμωμένης, συνεχώς βαριόταν και νύσταζε. Μια μέρα όμως συνάντησε ένα αγόρι που ταξίδευε στον κόσμο αναζητώντας ωραία βιβλία και ξεχασμένες ιστορίες. Όταν η Ωραία του είπε πόσο πολύ βαριόταν εκείνος της έδωσε ένα βιβλίο που, όπως της είπε, θα την κρατούσε ξύπνια. Έτσι κι έγινε. Η Ωραία κοιμήθηκε μόνον αφού τέλειωσε την ανάγνωση του βιβλίου και ο ύπνος της ήταν γεμάτος όμορφα όνειρα. Διάβασε κι άλλα βιβλία και όσο διάβαζε τόσο πιο πολύ άνοιγαν τα μάτια της κι ευχαριστιόταν τη ζωή. Το παλάτι σιγά σιγά μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Το αγόρι δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα εκείνη, άνοιξε μάλιστα ένα βιβλιοπωλείο, η Ωραία έγινε βιβλιοθηκονόμος και όλοι οι κάτοικοι της χώρας βιβλιοφάγοι, έξυπνοι, αποφασιστικοί και δραστήριοι! 

Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις τα βιβλία---- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΣ

Ένα εκατομμύριο αληθινοί, αστείοι και θεότρελοι λόγοι για να καταβροχθίζεις τόνους βιβλίων σ' όλη σου τη ζωή δίχως να παίρνεις ούτε γραμμάριο.

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ ---- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ 

Μπαμπάς και γιος έφτιαξαν ένα βιβλίο που με έναν τρόπο ποιητικό, απογειώνει μπροστά στα μάτια μας τις άπειρες δυνατότητες που επιφυλάσσει για κάθε επίδοξο αναγνώστη η περιπέτεια της ανάγνωσης. Καμιά φορά χρειάζεται να μας θυμίσει κάποιος τη δύναμη που έχουν τα βιβλία. Το βιβλίο αυτό δεν μας το θυμίζει απλώς. Μας προτρέπει να απλώσουμε το χέρι στο ράφι, τι παραπάνω θα μπορούσε να ελπίσει κανείς από ένα βιβλίο; Το ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΒΙΒΛΙΟ... μας επιβεβαιώνει αυτό που μέσα μας γνωρίζουμε πολύ καλά, όσοι είμαστε αναγνώστες: πως το βιβλίο είναι ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, και το συγκεκριμένο είναι σίγουρα ένα εξαίσιο δείγμα! Ένα βιβλίο ύμνος στο βιβλίο όσο λίγα στον κόσμο. Γλώσσα απλή, λέξεις που φτιάχνουν την ομορφιά και την ποίησή τους όχι μέσα από τη δυσκολία τους αλλά μέσα από τις εικόνες και τα περπατήματα της απλότητάς τους.

Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ 

Ζούσε κάποτε ένα αγόρι που το λέγανε Ηλία, όλοι ξέρανε καλά πως λατρεύει τα βιβλία.

Ποιο ήταν όμως το βιβλίο που ο Ηλίας αγαπούσε; Δεν το χόρταινε ποτέ και γι’ αυτό όλο μιλούσε;

Ένα βιβλίο-έκπληξη που δεν τελειώνει ποτέ, μα ποτέ!

ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟ---- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ 

Στην εποχή των ψηφιακών βιβλίων, ο Lane Smith έρχεται να πάρει το μέρος του έντυπου λόγου, σ’ ένα σπαρταριστό διάλογο ανάμεσα σε μια βιβλιόφιλη μαϊμού κι έναν γάιδαρο που είναι άσσος των νέων τεχνολογιών.

Τι κρατάς;

- Είναι βιβλίο

- Και πώς σκρολάρεις;

- Δεν σκρολάρω. Γυρνάω τις σελίδες. Είναι βιβλίο.

Με πολύ χιούμορ αλλά και διεισδυτική ματιά, ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, έρχεται να υπερασπιστεί τη μαγεία του έντυπου λόγου.

Χωρίς να είναι ο ίδιος κατά της τεχνολογίας, όπως εξομολογείται, θέλησε ωστόσο να αναδείξει τις ξεχασμένες, ίσως, χάρες του βιβλίου.

Το βιβλίο σίγουρα δίνει μια πολύ καλή αφορμή για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση με τα παιδιά μας, για το διάβασμα και την απόλαυση της ανάγνωσης. Κάθε γονιός ή εκπαιδευτικός θα βρει στο τέλος του βιβλίου και μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πόσο σημαντικό είναι να καλλιεργούμε την αγάπη για το διάβασμα, αφού, τελικά, το διάβασμα...κάνει καλό στην υγεία!

Όταν ο Βιβλιοπόντικας συνάντησε την Τίτα Γραβιέρα - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Την αγάπησε με την πρώτη ματιά. Ήταν η Τίτα Γραβιέρα, η βιβλιοθηκονόμος! Αποφάσισε να βρει μια δουλειά για να ζήσουν μαζί. Δε στέριωσε όμως σε καμία κι έτσι έγινε βοηθός της στη βιβλιοθήκη. Με τόσα βιβλία-λιχουδιές όμως πώς να κρατήσει την υπόσχεσή του και να μη δαγκώσει κανένα;