Η ευγενική φυσιογνωμία της, ο τρόπος που χειρίζεται τα Μέσα, η μελωδική φωνή της, η ποιότητα που εκπέμπει, με έκαναν πάντα να την ξεχωρίζω.

Μιλώντας μαζί της, απλά επιβεβαιώθηκα. Η Φωτεινή Δάρρα έχει μια υπέροχη φωνή και μια… φωτεινή προσωπικότητα.

Δυναμική αλλά και ευαίσθητη, προσηλωμένη, οργανωτική, ριψοκίνδυνη, εργατική και ίσως λίγο ξεροκέφαλη και εμμονική κάποιες φορές. Αυτή θα μπορούσε να ήταν μια σύντομη περιγραφή της.

Στο κόσμο του θεάματος το sold ουt ταυτίζεται με την επιτυχία. Στην περίπτωση των εμφανίσεων της Φωτεινής Δάρρα ήταν απλά φυσικό επακόλουθο της καταπληκτικής παρουσίας και της πολλής δουλειάς που χρειάστηκε για να υποστηρίξει άρτια και με όλο της το «είναι» τα τραγούδια της Τζένης Βάνου.

Στο Θέατρο Παλλάς εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά το κοινό με το αγαπημένο ρεπερτόριο μιας κορυφαίας φωνής, της Τζένης Βάνου, μέσα από μια μουσικοθεατρική αφήγηση που εστίασε στη μουσική και τη ζωή της «Ελληνίδας Edith Piaf». Την ρώτησα γιατί την Τζένη Βάνου.

«Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι. Είναι μια από της κορυφαίες φωνές που πέρασαν από την Ελλάδα, αλλά θεωρώ ότι δεν τιμήθηκε όπως της άξιζε όσο ζούσε. Είχα την τύχη και την τιμή να τη γνωρίσω και τώρα μαγεύομαι όλο και περισσότερο με όσα ανακαλύπτω από τη μουσική και τη ζωή της» μου είπε.

Μιλήσαμε για την ευτυχία και την επιτυχία.

Για τη Φωτεινή Δάρρα «ευτυχία είναι όταν πετυχαίνεις τους στόχους που έχει βάλει. Να ζεις τη ζωή σου όπως την ονειρεύτηκες» και η ίδια νιώθει ευτυχισμένη.

Λένε ότι για τους καλλιτέχνες το χειροκρότημα είναι η επιβράβευση. Για τη Φωτεινή Δάρρα η καλύτερη στιγμή μιας μουσικής εμφάνισης της είναι όταν τελειώνει και ο κόσμος την επισκέπτεται στο καμαρίνι.

«Σου λένε έτσι αυθόρμητα και ειλικρινά τη γνώμη τους, βλέπεις στα μάτια τους πως πέρασαν καλά και αυτό είναι πραγματική επιβράβευση» λέει και συνεχίζει: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήρθε μια κοπέλα και με δάκρυα στα μάτια μου είπε "σε ευχαριστώ για αυτό που άκουσα, είχα να συγκινηθώ από τη γέννηση της κόρης μου"».

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε σαν ηθοποιός για να εξασφαλίσει τα προς το ζην όσο σπούδαζε αλλά την «κέρδισε» ο χώρος της μουσικής. Αν και τελευταία όλο και περισσότερο φουντώνει μέσα της η επιθυμία να πάρει μέρος σε ένα μιούζικαλ, που είναι και μέρος των σπουδών της.

Μου είπε ότι οι καλλιτέχνες οφείλουν να περιγράφουν την αλήθεια του κόσμου και δεν γίνεται να απέχουν. Η αλήθεια στη χώρα μας «πονάει» αλλά η ίδια επιλέγει να μην κλείνει τα μάτια.

«Με θλίβουν, με στενοχωρούν πράγματα που συμβαίνουν. Περνάμε πολύ δύσκολα στην Ελλάδα. Οι πολίτες δοκιμάζονται αλλά επιλέγω να μην χάνω την ελπίδα μου».

Δεν είναι εθισμένη στα social media, της χρησιμεύουν για την επικοινωνία της με τον κόσμο. «Δεν μ' αρέσουν οι σκηνοθετημένες αναρτήσεις. Αυτό που κρατάς την κουτάλα για μια φωτογραφία και δεν έχεις ιδέα από μαγειρική».

Ούσα μανούλα πλέον, ο ελεύθερος χρόνος της είναι περιορισμένος. Αλλά λατρεύει να κάνει πράγματα με τη μικρή της, τις αποδράσεις από την καθημερινότητα, το σινεμά, να μαγειρεύει, την ταχύτητα και αυτή την εβδομαδιαία έξοδο με τις φίλες της.