Αφησε το μικρόφωνο και ανέβηκε στη σκηνή για να υποδυθεί έναν ιδιαίτερο ρόλο. Εκλεψε τις εντυπώσεις και κερδίζει κοινό και κριτικούς ως Ιούδας στη ροκ όπερα «Jesus Christ Superstar».

Ο Ησαΐας Ματιάμπα φέτος πρωταγωνιστεί στον «ρόλο της ζωής του». Κάπου ανάμεσα σε πρόβες και παραστάσεις, μίλησα με τον ηθοποιό και είχε να πει πολλά…

Είπαμε για τη μουσική.  «Το να δημιουργείς σε κάνει να ελπίζεις, να ονειρεύεσαι και να μη σταματάς ποτέ να αγαπάς. Αν δεν έγραφα τραγούδια, μάλλον δεν θα είχα ασχοληθεί με το τραγούδι», μου είπε χαρακτηριστικά.

Η συμμετοχή του στη θεατρική αυτή πρόκληση ήταν για τον ίδιο ένα είδος πρωταθλητισμού, αλλά και ό,τι πιο δύσκολο έχει κάνει ποτέ, αλλά τα κατάφερε. «Θέλω να ευχαριστήσω τη σκηνοθέτιδα Θέμιδα Μαρσέλλου για την ευκαιρία και την παραγωγή “Θέαμα Ακροπόλ”!

Είναι μια συγκλονιστική ροκ όπερα. Εχω κάνει μίνι πρωταθλητισμό για να αντεπεξέλθω φωνητικά στον ρόλο. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, θέλει συγκέντρωση και το στοίχημα είναι να πείσω το κοινό ότι είμαι ο Ιούδας κι όχι ο Ησαΐας που προσπαθεί να μπει στον ρόλο».

Πώς είναι όμως να πρέπει να γίνεις… Iούδας; «Ως ρόλος, φανταστικός, ως νοοτροπία, είναι το αντίθετο απ’ ό,τι έχω διδαχθεί και πιστεύω. Είναι ακραίος και φανατικός ως χαρακτήρας. Σε κάθε ρόλο που παίζω στο θέατρο ή στην τηλεόραση προσπαθώ να βρω μια ταύτιση, για να μπω και στη νοοτροπία του, να τον καταλάβω, για να γίνει ο ρόλος… εγώ».

Δεν φοβάται τις κακές κριτικές. «Σε κάνουν να πεισμώνεις πιο πολύ και να θες να γίνεσαι καλύτερος! Βέβαια, αν έχεις αντίληψη, καταλαβαίνεις πού υστερείς και πού όχι και διορθώνεις ό,τι θεωρείς αναγκαίο».

Μιλήσαμε και για τον Μύρωνα Στρατή. «Οι δρόμοι μας χώρισαν, καθώς η συνεργασία αυτή έκανε τον κύκλο της. Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερο συνεργάτη από τον Μύρωνα, γι’ αυτό και αντέξαμε τόσα χρόνια. Ηταν μια συνεργασία που θα τη θυμάμαι πάντα».

Στην προσωπική του ζωή (φρεσκοπαντρεμένος) είναι πραγματικά ευτυχισμένος. «Δεν νιώθω καμία διαφορά. Ποτέ δεν με τρόμαζε η ιδέα της μόνιμης δέσμευσης. Πόσω μάλλον όταν είμαι με τον άνθρωπό μου, που νιώθω πως με συμπληρώνει και πως μαζί ξεκινάμε κάτι μοναδικό».

Οι πολιτικές εξελίξεις τον προβληματίζουν και, όπως λέει, συχνά αναρωτιέται: «Τόσο όμορφη χώρα είναι η Ελλάδα, κρίμα δεν είναι να την ταλαιπωρούν ανίκανοι πολιτικοί;».

«Κάποιοι μπήκαν στην πολιτική για να αλλάξουν το σύστημα και έφυγαν γιατί δεν άντεξαν τη βρωμιά. Οσοι μπήκαν για να κάνουν τη διαφορά και δεν έφυγαν έγιναν οι ίδιοι το σύστημα! Και πώς να συμμετέχεις, να εμπνέεσαι; Από ποιους; Αργοπεθαίνουμε και κανείς δεν βρίσκει λύσεις... Εχουμε καταντήσει πρόβατα και δεχόμαστε ό,τι μας πλασάρουν, χωρίς καμία ουσιαστική αντίσταση/αντίδραση»