Μια φωνή ξεχωριστή, μια ερμηνεύτρια ιδιαίτερη, η Δήμητρα Παπίου που έχει λατρευτεί από το κοινό, επιστρέφει στη σκηνή για να μοιραστεί τα καινούργια της τραγούδια.

Υπάρχει στον χώρο όποτε αυτή αισθάνεται απαραίτητη και μόνο όταν έχει να παρουσιάσει κάτι μοναδικό... Αυτή η στιγμή ήρθε τώρα. 

Από τις 29 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα, για οκτώ συνολικά βράδια, θα παρουσιάζει στο EL CONVENTO DEL ARTE τη νέα της μουσική παράσταση η οποία αποτελεί ένα μελωδικό ταξίδι γυναικείων συναισθημάτων γεμάτο γοητεία.

Σε συνεργασία με την ομάδα SO 7 (Φρόσω Κουρού - Δημήτρης Κουρούμπαλης), η ερμηνεύτρια πρωταγωνιστεί σε ένα εικαστικό πολύπτυχο ρόλων και διαθέσεων και ενσωματώνει όλες τις γυναικείες προσωπικότητες σε μία. μέσω του τραγουδιού.

Το μουσικό μέρος της παράστασης αποτελεί ένα ψηφιδωτό φτιαγμένο από επιλεγμένα τραγούδια σημαντικών αλλά διαφορετικών μεταξύ τους συνθετών, όπως οι Μάνος, Χατζιδάκις, Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Τσιτσάνης, Σταύρος Ξαρχάκος, Paolo Conte, Γιάννης Σπάθας, Μίνως Μάτσας, Νίκος Αντύπας, Γιώργος Μουζάκης κ.α. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχουν τα καινούργια τραγούδια που έγραψε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για το νέο της άλμπουμ με τίτλο "Παραβολές".

Κάπου ανάμεσα σε πρόβες και εμφανίσεις συναντήσαμε την σπουδαία ερμηνεύτρια και κάναμε μαζί της μια συνέντευξη για όλους και για όλα 

Διαβάστε αναλυτικά:

1. Επιστρέφετε στη σκηνή. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν την επιστροφή. Σας έλειψε η σκηνή;

Μου έλειψε, γι αυτό κάνω σήμερα αυτή την παρουσία.
Συμβαίνει κατά την απουσία και την σιωπή μου, να φουντώνει ο έρωτας, η λαχτάρα και να ωριμάζει η διάθεση να ξαναρχίσω πάλι.

2. Τι θα δούμε στις εμφανίσεις σας στο EL CONVENTO DEL ARTE;

Η παράσταση που ξεκίνησα στο EL CONVENTO DEL ARTE είναι το αποτέλεσμα μιας διεργασίας, σε μία ιδέα που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια. Η προσπάθεια μου ήταν να δημιουργήσω ένα μονόλογο μιας γυναίκας, που να ξετυλίγει τα συναισθήματά της και αυτό να γίνεται μέσα από το τραγούδι.

Η βασική επομένως δυσκολία ήταν η επιλογή των τραγουδιών . Πολλές φορές ενώ ήμουν σίγουρη ότι είχα καταλήξει σε αυτό που ζητούσα, την επόμενη το ακύρωνα.

Το αποτέλεσμα σήμερα με ικανοποιεί, γιατί αφ ενός μεν λέω τραγούδια που αγαπώ και αφ ετέρου δημιουργείται ένας υπέροχος κυματισμός συναισθημάτων.

Αισθάνομαι σαν να λέω τα μυστικά μου.

3. Ο Σταμάτης Κραουνάκης σας εμπιστεύτηκε το τραγούδι του «Αυτή η νύχτα μένει» και έμελε τελικά να είναι ένα τραγούδι σταθμός. Τι είναι για σας αυτό το κομμάτι;

Το τραγούδι αυτό είναι αξεπέραστο. Κάθε φορά που το λέω είναι σαν να ζω την ιστορία του.
Με συγκινεί και αισθάνομαι ότι είναι η δικά μου προσευχή.
Αυτό το χρωστάω στον Σταμάτη.

4. Έχετε κάποιο άλλο αγαπημένο τραγούδι; Δικό σας ή συναδέρφου, που πάντα σας συντροφεύει;

Είναι πολλά τα τραγούδια που μου αρέσουν, αλλά κατά καιρούς αλλάζω διάθεση.
Αυτό που μου αρέσει τελευταία και το χορεύω μέσα στο σπίτι μου όταν έχω κέφια, είναι των αγαπημένων μου Μάνου Ελευθερίου και Σταμάτη Κραουνάκη με τον Δημήτρη Μητροπάνο, το ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.

5. Τελικά τι είναι η μουσική για σας;

Θα σας το πω με τρείς λέξεις. Θεραπεία – Λύτρωση – Γαλήνη

6. Πιστεύετε στην νέα γενιά τραγουδιστών;

Πιστεύω πως υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν και διάθεση και ταλέντο. Όμως δυστυχώς οι συγκυρίες σήμερα είναι ακόμα πιο δύσκολες. Δεν υπάρχει δισκογραφία. Είναι όλα ισοπεδωμένα. Φυσικά υπάρχει το διαδίκτυο που δίνει δυνατότητες πολλές.

7. Αποδέχεστε την γρήγορη αναγνωσιμότητα που προσφέρουν τα τάλεντ σόου;

Είναι αναγκαίο να καταφεύγουν οι νέοι άνθρωποι σε τέτοιου είδους εκπομπές. Και την αποδέχομαι κατά κάποιο τρόπο, αρκεί να μένει κάτι μετά απ αυτό.

8. Θα πηγαίνατε κριτής σε ένα τέτοιο πρόγραμμα;

Δεν θα το έκανα. Έχω μάθει να ζω στους δικούς μου ρυθμούς.

9. Έχετε παράπονα από το χώρο των media; Πιστεύετε σας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν έχω κανένα παράπονο, γιατί έχω εισπράξει μεγάλη αγάπη . Τους χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

10. Έχετε φόβους;

Δεν φοβάμαι τίποτα. Το μόνο που με τρομάζει είναι η απώλεια των αγαπημένων μου ανθρώπων.

11. Ποια «κακιά συνήθεια» σας θέλετε να κόψετε το 2018;

Έναν διαχρονικό μου φίλο. Το τσιγάρο.

12. Πιστεύετε στην φιλία; Έχετε πραγματικούς φίλους;

Έχω φίλους που τους αγαπώ και τους υπερασπίζομαι. Όμως με την ερώτηση που μου κάνετε, μου δίνεται η ευκαιρία να σας μιλήσω για ένα θαυμάσιο άνθρωπο σπουδαίο καλλιτέχνη και ξεχωριστό φίλο, τον Λαυράντη Μαχαιρίτσα. 

Η παρουσία του στην ζωή μου είναι ευλογία.

Επ΄ ευκαιρία να σας πω ότι μαζί ξεκινήσαμε ένα μουσικό ταξίδι με υπέροχα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σε λίγες μέρες με τίτλο ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ.

13. Τι κάνει η Δήμητρα Παπίου τον ελεύθερο χρόνο της;

Τον απολαμβάνω και τον εκμεταλλεύομαι όπως μπορώ.