Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη, νέος διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ ορίζεται ο διακεκριμένος χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος.

Ο νέος διευθυντής Μπαλέτου αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Φεβρουαρίου 2018 και η διάρκεια της θητείας του είναι διετής.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος είναι χορογράφος και σκηνοθέτης. Έχει υπογράψει πολυάριθμες παραστάσεις χορού και πολυσχιδείς δημιουργίες. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

Για την Εθνική Λυρική Σκηνή χορογράφησε το 2007 τις παραστάσεις «Οι συλφίδες» και «A little piece peace for America» έπειτα από πρόσκληση του τότε καλλιτεχνικού διευθυντή Στέφανου Λαζαρίδη, ενώ το 2017 σκηνοθέτησε το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή, ύστερα από παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός υπεύθυνος Χοροθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (2001-2005), για το οποίο έχει χορογραφήσει τα έργα «Η Ωραία κοιμωμένη», «Κυανοπώγων», «Το ναυάγιο», «Η Μνήμη των Κύκνων», «Κιθαιρώνας», «Ταξιδιώτης του χειμώνα», «Xειμωνιάτικο ταξίδι», «Ιωάννα στην πυρά», «Δωμάτιο του Ιγκόρ», «Χελιδόνα ηδομένη…», «Λευκός Θόρυβος», και «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Χορογραφίες του έχουν βραβευτεί από διάφορους θεσμούς.