Με περισσότερες από 220 δωρεάν εκδηλώσεις για 34 μέρες, η Αθήνα γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα με πρόγραμμα που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη.

«Η Αθήνα φέτος γιορτάζει όπως ταιριάζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται η Πλατεία Συντάγματος -όπου την ερχόμενη Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων θα δώσει το σύνθημα για την επίσημη φωταγώγηση της πόλης-, οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός, το Μοναστηράκι, η πλατεία Κλαυθμώνος -η οποία θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων-, η πλατεία Ομονοίας, τα Προπύλαια και το Θησείο, στο οποίο θα γίνει και φέτος η αλλαγή της χρονιάς με ένα πολυθέαμα έκπληξη, το οποίο υπογράφουν ο Γιάννης Κακλέας, ο Μανόλης Παντελιδάκης και η Φρόσω Λύτρα.

Μεταξύ άλλων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει τη σκυτάλη στην Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ με το που μπει το 2018 στη σκηνή θα βρεθούν ο Πάνος Μουζουράκης και η Μαρίζα Ρίζου. Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

Παράλληλα με τις μεγάλες εκδηλώσεις στα κεντρικά σημεία της πόλης, κάθε γειτονιά της Αθήνας γίνεται «κυψέλη πολιτισμού», όπως είπε ο κ. Καμίνης, καθώς έχουν προγραμματιστεί 49 εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους και πλατείες.