Η πολυβραβευμένη συγγραφέας Ισμήνη Καπάνταη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τις εκδόσεις Ίκαρος με το αστυνομικό μυθιστόρημα «Αστική οικία στο Χαλάνδρι» που είναι τοποθετημένο στην Αθήνα του ’90.

«Η κρίση, και, για να είμαι ακριβέστερη, τα προεόρτια της κρίσης, αποτέλεσε πηγή της έμπνευσής μου. Όλα όσα ζήσαμε ως μέλη μιας κοινωνίας όπου "ο διπλανός μας" δεν υπήρχε. Άνθρωποι παραζαλισμένοι, άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, χωρίς παρελθόν και, στην ουσία, χωρίς μέλλον μια και το "σήμερα" αποτελούσε μοναδικό σκοπό ύπαρξης. Άνθρωποι που το κατεξοχήν μέλημά τους ήταν η εικόνα τους, εικόνα κατασκευασμένη για να προκαλέσει τον φθόνο. Άνθρωποι στερημένοι ακόμα και της στοιχειώδους λογικής, ανίκανοι ν' αντιληφθούν την πραγματικότητα, και κυρίως ν' αποκρυπτογραφήσουν μια πραγματικότητα τόσο αινιγματική όσο και το έγκλημα του βιβλίου» αναφέρει η κ. Καπάνταη στα «Παραπολιτικά».

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αθήνα, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Το χρήμα ρέει, χρήμα άφθονο που, σε αντίθεση με το παρελθόν, είναι κατά το πλείστον ουρανοκατέβατο. Μια κοινωνία που όζει, στερημένη παντελώς μνήμης, μια κοινωνία που θεωρεί ότι η ιστορία εκκινεί και σχεδόν εξαντλείται στον Εμφύλιο. Μια κοινωνία που δεν προοιωνίζεται το μέλλον και παρακολουθεί τις εξελίξεις παθητικά· άνθρωποι εγκλωβισμένοι στους τέσσερις τοίχους των σπιτιών τους -μικρών ή μεγάλων, αδιάφορο, στον κόσμο τους όμως-, μέχρι την ώρα που η μοίρα αποφασίζει την «εικονική τους πραγματικότητα» να τη μετατρέψει, απαλείφοντας απλώς το «εικονική».