Κάθε ρόλος που ενσαρκώνει αποτυπώνεται στην μνήμη όλων. Ο θρυλικός Φατσέας, ο Αποστόλης Κουτρουμπάς από τα Μαύρα Μεσάνυχτα, ο Μπάμπης ο πρόερδος του Αστέρα Ραχούλας ή ο κατά κόσμον Γεράσιμος Σκιαδαρέσης με υποδέχτηκε στο καμαρίνι του στο θέατρο Ιλίσια. Χαμογελαστός και φιλικός, επέμεινε να με κεράσει σοκολατάκια - «κόλαση» όπως είπε, που κρύβει στο συρτάρι του και έτσι… γλυκά ξεκίνησε η συζήτηση μας.

Δεν του αρέσει να προκαλεί γι αυτό και η αναφορά στα σχόλια και την διαμάχη που είχε με περιοδικό ήταν πολύ μικρή. Αρκέστηκε να πει ότι «το ζήτημα έχει δρομολογηθεί δικαστικά. Δεν το κάνω με ευχαρίστηση όλο αυτό αλλά οφείλω να το αντιμετωπίσω σοβαρά»

Μιλώντας για «Το τίμημα», ξεκάθαρα διακρίνεται η χαρά του ηθοποιού για την συμμετοχή του σε αυτή την παράσταση.

«Ο Μίλλερ είναι από τους αγαπημένους μου, ήθελα πολύ να παίξω ένα έργο του και τα κατάφερα. Την δύναμη του έργου την ανακαλύπτεις στην πορεία, όσο το μελετάς. Τόσο επίκαιρό. Θλιβερό μάλλον που ο κόσμος έχει ακόμα τα ίδια προβλήματα να αντιμετωπίσει με τόσα χρόνια πριν, αλλά αυτή είναι η αξία του συγγραφέα» θα πει στο “S” χαρακτηριστικά.

Μάλιστα το γεγονός ότι για την παράσταση του τηλεφώνησε το «ίνδαλμα» του ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος δεν του άφησε κανένα περιθώριο να πεί όχι. «Τον θαυμάζω, τον λατρεύω αυτόν τον άνθρωπο, βάζω αφίσες του στην ντουλάπα μου» θα πει χαρακτηριστικά ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης για τον μεγάλο ηθοποιό.

Μου επανέλαβε μια φράση της παράστασης και έδωσε ίσως την αφορμή για το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας μας. «Τα πάντα πλέον είναι μιας χρήσης… ότι διαρκεί δεν μας κάνει, το πετάμε».

Ο ίδιος ωστόσο έχει αποδείξει ότι αγαπά την διάρκεια και δεν επιζητά το εφήμερο. Χρόνια παντρεμένος με την Μπέσυ Μάλφα – έχουν μαζί τρία παιδιά- επιλέγει και στην προσωπική του ζωή και στα επαγγελματικά του πιο σταθερά και ποιοτικά πράγματα. Ίσως αυτή η ποιότητα να του έλειπε στις προτάσεις που δέχτηκε φέτος από την τηλεόραση και γι αυτό να απέχει. «Είχα κάποιες προτάσεις αλλά δεν ήταν ενδιαφέρουσες.

Μετά τον «Αστέρα» δεν ήθελα να το «βρομίσω» με κάτι αδιάφορο και μικρό και βέβαια ούτε το οικονομικό αντάλλαγμα ήταν φοβερό για να δελεαστώ έστω από αυτό».

Δεν βλέπει τηλεόραση, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά όπως μας αποκάλυψε έβλεπε το πρώτο survivor. Του αρέσει άλλωστε η περιπέτεια και αν μπορούσε, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα έπαιρνε και ο ίδιος μέρος σε ένα παιχνίδι επιβίωσης.

Δεν ασχολείται ενεργά με την πολιτική αλλά βλέπει, παρακολουθεί και συχνά προβληματίζεται για τα όσα συμβαίνουν στην Βουλή.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις βίας που έγιναν στην Θεσσαλονίκη ο ηθοποιός μας λέει «βλέπω γύρω μου έναν μεσαίωνα από την εκκλησία. Κάθε τόσο έρχεται να μου θυμίσει ότι δεν πρέπει να την συμπαθώ. Κάθε τόσο ο σκοταδισμός επανέρχεται. Δεν είμαι άθεος αλλά είμαι σίγουρος ότι το λιγότερο που έχει να φοβηθεί ένας καλός χριστιανός είναι η Τέχνη»

info: «ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ» του Άρθουρ Μίλλερ

Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4

*Δημοσιεύτηκε στο ένθετο "Πολιτισμός" της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στις 27/10/2017